Odp: GG FORUMOWE
S3 budujesz ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 231 232 233 234 235 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
S3 budujesz ??
w końcu do nich dotrze , moim znajomym do dziś nie wyplacili za a4,
w końcu do nich dotrze , moim znajomym do dziś nie wyplacili za a4,
To prawda mojemu znajomemu też za wożenie na A4 nie zapłacili .Był którymś z kolei podwykonawcą ciągnik siodłowy + naczepa. ciągnik fajny dwie osie napęd nie jakaś lipa.
koseś sam w te spalanie z poczatku nie wierzyłem ale takie wychodzi z czego jestem cholernie zadowolony liczyłem bliżej na 8 l na godzinę że zejdzie a tu proszę ...
nie mów ze fastrac tak dużo chłosta przecież tam jest silnik PErkinsa powszechnie uważany za oszczędny ??
jeśli w orce ci paliwa zostaje to dużo nie może palić ... w transporcie ... inna jazda jak stosunkowo wolna nie wchodzi w grę o to jazda na budowie więc asfaltu nie widać jedynie płyty betonowe dziurawe jak ser
Fastrac z naczepą spalił 40 litrów ON na 100 km wiem bo wynajmowałem. H.. nie interes.
Gdyby przyszedł do was sąsiad który nie sprawia problemów....
Powiedział że chce w poprzek waszego pola na poprzeczniaku przy granicy położyć wiosną rurę do nawadniania pola. Przejechać ciągnikiem po pszenżycie i rozwinąć rurkę, przed żniwami zwinąć . Całe 150m. To co byście mu powiedzieli?
Ja muszę być rozwijającym.... zastanawiam się co powie...
że jeżeli się nie zgodzi to będziesz się za niego modlił https://www.youtube.com/watch?v=ZNdpzkxknTQ :D:D
A tak na poważnie to że zrekompensujesz jego straty. Jeżeli nie ma do Ciebie jakiejś zadawnionej złości to czemu by miał się nie zgodzić.
tak jak androl pisze jak w porzo jest to sie zgodzi a jak nie to cie najwyzej pogoni
Zapytać nie kosztuje nic. Ja zgodziłbym się, tylko zależałoby z której strony sąsiad przyszedłby
Powiem ci tak ja dojechać do pola musze dymać przez sąsiada pole około 300m z opryskiwaczem czy nawozem to ok ale ciekawsza opcja jest podczas koszenia ...
tak że oblicz ile mu stratujesz i zapłać to co uważacie za stratę i po problemie ... a czy tej rurki nie idzie zwinąc po żniwach ?? przecież nie musi po niej jeździc kombajnem ...
Tak nawiasem kupiłem dziś opony 650 65 R38 80% bieżnika za 2000zł czyli tysiąc sztuka ... już na ciągniku są ... ogromniaste
fakt takie opony są ogromne mam takie też na sprzedaż tylko bieżnik słabszy za 800 za obie sztuki jak by ktoś był chętny
Jak sąsiad w porządku to czemu ma się nie zgodzić, ja zgodziłem się na drogę przez dzierżawę ok 150 metrów
ja na dzierżawie mam cmentarz !
To dopłaty składasz pod okopowe?
Sarast to przez 10 lat nie musisz nawozić ale wapno to wypada sypnąć!
wiedziałem że was rozbawie , odgrodzili płotem , ale narzekają na mnie bo nasieję kukurydzy to nic nie widzą , staram się do wszyskich świętych wykosić , ja narzekam na nich bo przy cmentarzu kolby kuku, nie znajdziesz , smakuje im , musi być słodka.
Czarny humor a tak na poważnie to jak masz ta dzierżawę? Z reguły normalnie dzierżawa kiedyś się kończy a w takim przypadku?
to gminna działka w całości jest 4ha ale walczę na 1,8ha reszta cmentarz , z dopłatami jaja ale sobię radzę, tak trwam 20 lat co 3 lata aneks i leci ,
kuku ma głębokie korzenie to sięgnie tam gdzie trzeba
ja bym się zgodził z sąsiadami dobrze żyje są na wsi "myślący inaczej" ale na szczęście nie graniczę z nimi
energetycy zmasakrowali mi sporo drzew i kilka wycieli pod linią energetyczną, jak ich skasować za straty ?. Po podliczeniu za wycięte drzewa wg stawek za wycinkę wychodzi ok 12 koła.
Strony Poprzednia 1 … 231 232 233 234 235 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo