Odp: T-088
mam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Rozrzutniki » T-088
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam
Ile za przekładnię ? Tel 604264168
Nie wie ktoś gdzie można kupić nową ramę do rozrzutnika T-088?
W Wągrowcu wiem że mieli wózki i osie ale czy rame to tzeba było by zadzwonić i się konkretnie spytać.
jak kupowałem kosiarkę koło Koźmin Wielkopolski to gościu robił od podstaw rozrzutniki.
chłopaki jak zbudowana jest podłoga w T088, czy mozna od góry wymienić jeden element?
jutro kolega jedzie do bolesławca i mi ma kilka obczaić, miedzy innymi ten za 12800 z olx i gośc powiedział że ma dziury w podłodze, a podłoga jest z wąskich elemtów. czy one są przez całą szerokość maszyny? czy można się do tego dobrać od góry?
oryginał ma metalowe panele, i albo zaspawasz dziury, albo można założyć deski gówno zakonserwuje na amen
czy ten panel może wydostać od góry?
Jak odetniesz dwa płaskowniki to tak ,bo pod spód to na pewno nie wyjdzie .
kumpel był na bolesławcu, obejrzał ich kilkanaście.
zostały same trupy.
Koledzy zmieniał ktoś silnik napędu taśmy na szybkoobrotowy do wożenia kiszonki. Znalazłem 3 rodzaje silników jakie niby są do obornika 190 obr/min i 470 i 600 do kiszonki. Ten najszybszy tylko dla lekkiej kiszonki. Może ktoś coś doradzić. Obiło mi się o uszy że są problemy z szybkimi silnikami bo nie wytrzymują za długo.
A można rozwiercić ten od obornika? Też coś takiego słyszałem
Rozwiercić ? z tymi obrotami to nie do końca tak , bo wszystko zależy od wydajności hydrauliki ciągnika . Fabryczny ma chyba 315cm3 na obrót i założenie 160 będzie dobre ale................
trzeba wiedzieć jaki typ kupić ? Diametralna różnica w budowie ,mocy i trwałości zależy od konstrukcji , a mianowicie lepiej jest kupić z rolkami które się swobodnie obracają tak jak w fabrycznym silniku ,a nie kupić tańsze zamienniki ze stałą gwiazdą wewnątrz silnika .
No dokładnie, jak robiłem u henia i woziłem objętościówką gnój z kurników to 1634 zanim wykręcił to dwie długości papierosa a tą samą gnojarą na drugi dzień kumpel woził MX 170 no to moment i pusto
no tak ale chodzi o wydajność pomp w ciągniku w zetorze jakieś 50l/min a w case jeszcze raz tyle .... jak w ciągniku pompa zdycha to w rozrzutniku możesz założyć co chcesz a i tak szybciej nie będzie
Dzwoniłem do Cieszkowa i tam też mówili o 160 na obrót. Tylko że 750 sobie zaśpiewali. Jak rozebrałem oryginalny silnik to miał gwiazdkę z tyłu.
Ponadto niektóre są na wyższe ciśnienie nominalne.
Ale rolki też były ?
Były rolki(tulejki) z którymi zazębiała się ta gwiazda.
Kup taki sam w budowie i będzie działało ,a czym to napędzasz ?
jd7600
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Rozrzutniki » T-088
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo