Odp: Adopcja.
to jest czyste skur,,,,, nie odpuszczaj !!!!!! to twoje prawo , wierzyć się nie chce co to za ośrodek adopcyjny ??? szok !!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Adopcja.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to jest czyste skur,,,,, nie odpuszczaj !!!!!! to twoje prawo , wierzyć się nie chce co to za ośrodek adopcyjny ??? szok !!!
krew mnie zalała jak to przeczytałem...
Otwieram forum ,patrzę że wątek adopcja na samej górze ,myślę sobie pewnie maluch będziecie mieć na święta u siebie ............. a tu szok . Jak byś miał to na piśmie to tylko do mediów i nagłośnić sprawę , bo co rodziny na wsi to "gorszy sort"??? Tyle dzieci potrzebuje kochania i miłości a co niektóre matki nie zasługują na własne dzieci a wam się rzuca biurokratyczne i zaściankowe kłody pod nogi .
Brak słów. Myślę, że dobrze by było media tą sprawą zainteresować ....
Tylko media mogą Ci pomóc. Na początek szybko do lokalnej gazety żeby ruszyć temat. U nas to jest w naszej lokalnej, chłopak z sąsiedniej wioski ,On lubi takie tematy.
Tak na marginesie to wieś jest kojarzona jako wyborcy pis, no i zaczynają pokazywać nam jakie to jesteśmy dno.
Współczuje,Paweł taka komisja ma przełożonych więc się odwołaj ,ale najpierw zażądaj na piśmie uzasadnienie odmowy.
Przecież to na kilometr czuć że łapówę chcą.
Moja pracuje w domu dziecka i czasem opowiada, że jak przyjeżdżają z grubą kasą to tydzień i dziecko zabierają, a normalnie to miesiącami koczują, jak zza granicy to też tylko kilka dni. Paweł cierpliwości i szukaj dojścia, kilka stówek kilka słoików miodu i serca im zmiękną, bo tyle samo wydasz na kolejne wyjazdy i kursy. Najsmutniejsze jednak jest to że 90% dzieci w domu dziecka to dzieci chore. I co najgorsze to są problemy z psychiką, najczęściej FAS.
Współczuje. Kuzyn też walczył o adopcje i tez stwierdzili ze sie nie nadają bo sami na dzieci im wyglądali - kuzyn 40, żona 38lat. A w komisji zasiadała emerytowana bezdzietna nierozdziewiczona zołza, która o życiu podobno najlepiej wszystko wiedziała...- tak o noej słyszeli.
Co do samego uzasadnienia to w takich sprawach zawsze używaj dyktafonu.
Walcz nie poddawaj sie bo jak puscisz temat to pozamiatane najlepiej jak koledzy radzą sprawę dobrze nagłośnić
W tym ośrodku załatwialismy http://adopcjatpd.pl/ , Myślę że to babsko skreśliło nas od początku bo jesteśmy ze wsi , a szkolenie pociągła bo miała 200 zł za godzinę spedzona z nami.W poniedziałek jestem umówiony w centrum pomocy rodzinie w skierniewicach , oni mogą zrobić z nas rodzinę zastepczą , zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeszcze jestem w szoku po wczorajszej wizycie w ośrodku.
Kuzyn żony miał rodzinę zastępczą. Współpracował z trzem powiatami (jakieś tam ośrodki były które odwały im dzieci) Ten sam kraj, to samo prawo, w dwóch powiatach wszystko wszystkim odpowiadało, a trzeci to same problemy i nie szło współpracować. Dodam tylko że to powiat w którym mieszkają ....
Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia na to wszystko. Nie mówię że zawsze, i nie mówię że wszystko, ale naprawdę wiele rzeczy nie idzie w tym kraju załatwić. Człowiek który udaje głupa może więcej załatwić niż ten co stara się być normalnym w tym chorym systemie. Na każdym kroku ktoś wyciąga łapę żeby w zamian ''zrobić'' przysługę. Napawa mnie to jakimś obrzydzeniem. Ile jest takich co nie powinni mieć a mają za dużo dzieci, a tutaj taka sytuacja. Tłumaczenie, to całe uzasadnienie to jak rozmowa z małym dzieckiem. W mieście jest duży ruch gdzie też może dziecko wpaść po auto, hałas, smród itp. Co to w ogóle za uzasadnienie? Dzieci na wsi nie powinny się rodzić i wychowywać?>
Trzymaj się Paweł i nie poddawaj.
Paweł nie myślałeś nad invitro? Brat się starał i za 3 razem bliźniaki 4miesiąc bratowa w ciąży.
Nie daj się Paweł ! Trzymam kciuki.
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni ,nie odpuszczam tematu[przynajmniej na razie].
powodzenia przyjacielu walcz warto
komisja weryfikacyjna uznała że nie nadajemy się na rodziców
Czegoś nie rozumiem. Kończysz szkolenie PRIDE i tam uzyskujesz kwalifikacje . Co to za komisja? Po ukończeniu szkolenia?
Smutne ale trzeba walczyc i nie odpuszczaj ani troche.. Dacie rade !
to jest wstrząsające.
też poczułem się jak śmieć.
Wiecie może jak sprawa się ma? Minęło kilka lat a w sumie temat zapomniany. Pawła też już dawno tu nie widziałem.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Adopcja.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo