Odp: GG FORUMOWE
Karol323 napisał/a:Grzesiu to już masz swego wybrańca ? ( tw25 )
Oszalałem....... za jakiś czas odezwę się w tej sprawie.
A miałem dla Ciebie magnum w mojej okolicy 180 km
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 238 239 240 241 242 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karol323 napisał/a:Grzesiu to już masz swego wybrańca ? ( tw25 )
Oszalałem....... za jakiś czas odezwę się w tej sprawie.
A miałem dla Ciebie magnum w mojej okolicy 180 km
Tak, ale cena byłaby pewnie zaporowa, a ten jest na pewno prostszy w obsłudze i mniej rzeczy do naprawy. Ogólnie jak działa to fajnie, ale teraz muszę liczyć pieniądz, bo wydatek niezaplanowany. W tym roku kredyt na chałupę, i trzeba dobrze główkować. ech żeby pszenica po 80była... Krzysiek do Ciebie też się ładnie muszę uśmiechnąć, bo co mi przez telefon powiedziałeś to tak było.
Przyjadą klamoty to pokaże.
Jest ma sali ktoś z Pieszyc lub okolic ??
pany planuje zakup przyczepy jaka polecacie wymagania min 6ton/ wywrot na dwie strony najlepiej na trzy cena do 10tys
brandyske patrzyłeś? a może hl?
bardzo dobre przyczepy
ale dziś miałem dzień, rano zamarznięta woda w oborze mycie dojarki wodą z wiader.
później zamarznięta woda w kotłowi i to ta ciepła.
później odpaliłem ciągnik aby się rozgrzał, zdechł po 15 min bo wczoraj zatankowałem na orlenie marne paliwo i do południa oczyszczałem zbiornik z parafiny.
wolant od tura się zawiesza
że wszystko zamarzło to latałem z wężami z umywalki w domu i rozlewałem wodę po korytach.
od 14tej zabrałem się za karmienie i zaciął się elektrozawór w paszowozie i nie moge podnieść taśmy.
na koniec pompa w dojarce zamarzła.
boję się jutra
Oglądałem dziś program na tvp1 o złoty pociągu. 15 grudnia ogłoszono że go niema....
Różne technologie pokazały że to zły trop....... dywagacje rozważania teorie..... nie ma i huj...
Ja się pytam po jaką cholerę niemcy wysadzili ten tunel. Bo przecież goły okiem widać że coś pod ziemią jest?
I kiedy ktoś złapie za szpadel i pokaże ...
Nie można?!?! Ktoś zabrania?!?! Kto?! Czyżby żydzi?
Tu nie takie rzeczy są, ale nikt ich bezprizorno nie zostawił... Życie wartością najwyższą!
W ziemi, a zwłaszcza dolnośląskiej jest niewyobrażalny majątek - tzw. schowki. Na moim terenie co jakiś czas ktoś coś wykopie. Wioskę obok wykopali schowek w którym był słoik z biżuterią wartości 200 tyś - sprzedali za 70 tyś. U mnie na wiosce, przy rzece gdzie są ruiny poniemieckie była taka akcja. Przyjechali autami z kopareczką na lawecie. Godzina kopania i się ulotnili - co znaleźli ? nikt nie wie. Wioska obok do agroturystyki przyjechali niemcy. 3 Dni łazili po okolicy, niby zwiedzali. Zostały po nich szpadle i kilofy, ulotnili się w środku nocy.
Nie mówię o drobnych znaleziskach typu monety, stara broń ....
A u nas jak się dobrze pokopie w polu to można uzbierać kupę .......................kamieni .
U mnie tylko zadnie części od moździerza ...
Znam takiego pijaczynę, byłego górnika, który sprawnie obsługuje kilof i łopatę. Wszyscy chętnie wynajmują go jak trzeba gdzieś ręcznie coś wykopać. W 2014 kopał w sąsiedniej wiosce rów drenażowy przez sad i wykopał skrzynkę w której było trochę ponad pół wiaderka monet 5 marek z cesarzem Wilhelmem. Sprzedawał po 50 zł sztukę i kilka tygodni non stop dawał w palnik.
kopią kopią u nas tego mnustwo monet naboi pistoletów i pewnie ten pociąg też tam jest tylko strasznie go pilnują ... niech pozwolą to ludzie z biedaszybów w jedną noc nim wyjadą bez zadnych problemów
moda na kopanie się zrobiła ja też na po niemieckich dobrach siedzę , a po polach to pielgrzymki kutasów poubieranych na wojskowo z wykrywaczami , co niedzielę pędzę to tałatajstwo bo nie patrzą po czym łażą dziur nakopią w nasianych polach i nara , banda.
u mnie tez łazą , ale nie upilnujesz
U nie kultura. Pytają i łażą tylko po zbiorach...
U nas tęż łażą ale przychodzą się pytać czy mogą wejść.
a mnie zaraz czeka załadunek dwóch aut pszenicy, ciaganie mnie nie ominie jak nie przyjadą w najwieksze błoto to w snieg, a odbior mialem miec na początku grudnia.
Forum gdzieś się zamuliło? Czy tylko ja tak mam?
mi też muli...
muli muli
Strony Poprzednia 1 … 238 239 240 241 242 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo