Odp: facelia
1 litr po wschodach i faceli nic nie było, w marchwii ja mialem dopieco sencor ja przypalił
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1 litr po wschodach i faceli nic nie było, w marchwii ja mialem dopieco sencor ja przypalił
A nie będzie jej wstrzymywać? Chcę wypróbować command bo dużo lepiej trzyma .
nic nie wstrzymało rosła jak szalona dalej. command... różne opinie o nim słyszałem. kolega opowiadał ze dał normalna dawke to facelie spaliło
z comandem to bym nie ryzykował, bo i peluchę potrafi przypalić, jak przyjdą po siewie większe deszcze.
A z chwastami jak?lepiej działa niż jako doglebowo?
wydaje mi sie ze lepiej, ale jak mówiłem to tylko w marchwi miałem
No to podobnie jak mi w łubinie przeżyła a łubin robiłem afalon z commandem
tak teraz pomyslałem ze moze afalon przedwschodowo i powschodowo poprawic galera?
Zostaje rynek lokalny. Ja w tym roku próbuję afalon z Commandem bo mi w Lubinie ładnie urosła a tym właśnie łubin pryskalem. Kombajn wyrzucił i teraz ładny poplon rośnie
W jakich proporcjach ta chemia?
Zadzwoniłem do paru faceliowych skupów.
Tego z olx też.
Wszyscy proponują podobne warunki.
Cena minimalna 7,5-8zł +vat
I stwierdziłem że zostaję przy zeszłorocznym dostawcy. Wiem co odemnie dostał i nie kręcił nosem. Zapłacił przy odbioerze.... A kasa po żniwach potrzebna...
Rozmawiałem z panią agronasu jak ktoś jest pewien ze wszystko będzie miał idealnie to nie straci...
Afalon litr a commandu 0.15 plus atpolan soil zeby się nie przemieszczało w profilu glebowym i nie parzyło .
Stosujecie jakieś antywylegiwacze?
nigdy, poprostu N daje tyle co w wieloskładniku i na tym koniec
Tak jak pisał Pajej azotu tyle co w NPK'u i problemu z chwastami jest mniej a plon będzie bardziej od pH zależał i wilgoci.
to wiem ale mam problem bo nagnoiłem wszystkie pola i to całkiem nieźle a facelią obsiewam też całą gospodare i nie mam gdzie pola wybrać muszę ją skrócić bo się położy myślałem dać na początek 0,5L CCC a póżniej 0,5L modusa ?
koledzy jest sprawa czy facelia przezyje na polu po wymarznietym rzepaku opryskanym butisan+ navigator? ziemie rusze, ale wolałbym uniknąć orki, myslałem talerzówka a potem siew uprawowo siewnym
A na ph 5+ tzn było 5 jesienią poszło 2-3t nordkal wapniowo magnezowego ktoś siał? gleba mieszana od glinki do piasku
siałem siałem i facelia była ok, pisza ze rzepak tez lubi wysokie ph ale u mnie na polach to jest w granicach 4,5-5,5 no teraz to trafiaja sie pola co mają 6 a facelia zazwyczaj rośnie na tych słabszych
nasionka już są kiedy siejecie?
Hehe jak obeschnie. U nas po jesiennym gruberze bez wałów jest taka pulpa ze koło do calizny się zatapia.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo