Odp: Skrzynia Biegów
Ale kupisz kinder niespodziankę;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale kupisz kinder niespodziankę;-)
Panowie potrzebuję ważnej odpowiedzi na takowe pytanie "Czy ten wałek co wychodzi ze skrzyni na przystawkę przedniego napędu jest taki sam w zt323 i w zt303???" Bo muszę wymienić u siebie w zt323 a mam do kupna tanio od zt303 i się zastanawiam tak nad tym a nie mogę rozebrać teraz ciągnika żeby swój wałek porównać z tamtym wałkiem bo mi potrzebny jest teraz ciągniczek a ten wałek może mi zniknąć z przed nosa za nie długo Z góry dziękuję za odpowiedzi
Oba te wałki miałem w ręku ale nie pamiętam zadzwoń do jakiegoś sklepu na pewno Ci pomogą.
Może się komuś przydać to jeśli chodzi o te wałki to są te same. W jakimś tam sklepie kosztuje 524zł jak dobrze pamiętam a ja kupiłem też używany ale jak nówka sztuka bo przekaźnik nigdy nie używany był i dałem za ten wałek 50zł i do przystawki potrzebowałem łożyska bo mam słabe już to słowa sprzedającego "a co będziesz tam się babrał teraz w rozbieranie daj 50zł za tą przystawkę i bierz ją" tak że uważam interes za udany Marku323 dzięki za zainteresowanie moim problemem plus leci
Powie ktoś jak ściągnąć ten dekiel z góry ze skrzynii biegów?
Powie ktoś jak ściągnąć ten dekiel z góry ze skrzynii biegów?
nie chce być niegrzeczny ale normalnie odkręcasz śrubi , ściągasz łacznik od wałka i już :uuuu:
fajnie by było jak byś ładnie to wszystko sisnienówką poleciał
No właśnie mi o ten łącznik od wom-U chodzi to normalnie się ściąga czy jest z tym dużo pier......
normalnie , zacznij to zobaczysz,
panowie robił ktoś regeneracje mechanizmu zmiany biegów do 323 . jakie sa koszty??
Chodzi o wajchy czy zamki na skrzyni ?
0 zł wystarczy napawać i wyszlifować(wodziki) a jak są luzy na klinach to kołki powiercić.
w sumie zamki tez by sie przydało
sprawa wygląda tak ze ja wrzucam wsteczny na 2 grupie to mi zgrzyta i nie chce wejsc , a jak wrzucam do przodu na 1 grupie to bardzo daleko łapie , czy to wina mechanizmu zmiany ??
Ale jak ? Wajcha daleko się wychyla ? U mnie były wyrobione tulejki i jeden "kieliszek " w przystawce . Jednak biegi wchodziły .
Dobra już wiem, generalnie luzy są straszne wszędzie ale winien jest sworzeń bo prawie wyskoczył i luz jest przez to jeszcze większy. A pytanie czy można od czegoś dobrać te tulejki na wałek w przystawkę cz trzeba toczyć
Ja dotaczałem z teflonu .
W temacie skrzyni, na pierwszej i drugiej grupie na każdym biegu coś delikatnie stuka, im większe obciążenie tym głośniej. Na wstecznym cisza i na 3 grupie cisza, łożysko padło czy jakaś zebatka?
Nie jestem prorokiem ale tak może być ... U mnie w mtz waliło coś w tedy łożysko się posypało . TPS sworzeń też pewnie będzie wybity pod tulejka .
Teraz się tego nie dowiesz co stuka , wiosną jak będzie najwięcej roboty to skrzynia wyśle esemesa tryt tryt tryt
W temacie skrzyni, na pierwszej i drugiej grupie na każdym biegu coś delikatnie stuka, im większe obciążenie tym głośniej. Na wstecznym cisza i na 3 grupie cisza, łożysko padło czy jakaś zebatka?
Zębatka 20 zębów pierwsza od tylnego mostu na górnym wałku, 3 grupa przez nią nie idzie to i nie stuka.
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 54 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Skrzynia Biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo