Odp: GG FORUMOWE
jak wspomniałem to nie jest rozwiązanie problemu tylko go omijamy i nie wszędzie to może działać, porządki musi zrobić admin serwera.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 241 242 243 244 245 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak wspomniałem to nie jest rozwiązanie problemu tylko go omijamy i nie wszędzie to może działać, porządki musi zrobić admin serwera.
ale różnica!
Ursus 12 nie chce zapalić tzn kręcić. Wciskam guzik a kontrolka od ładowania gaśnie a rozrusznik nie kręci .. Akumulatory dobre, przełącznik 12/24 Nowy, kable posprawdzane... Gdzie szukać przyczyny? Gdzie może zabierać prąd?
Klemy
Nowe
Może trybek rozrusznika się zaciął Mam kiepski wieniec w 323 i czasem tak się zrobi.
Włącznik masy też ak miałem ostatnio po załączeniu prądu kontrolki świecą a ciagnk nie pali szukamy i dalej nic dopiero wymiana wyłacznika pomogło ,a stary chyba coś słabo stykał
A Tam jest czujnik że na biegu nie zapalisz ? A dymku nigdzie nie było ?
Nie było dymu nie... Po prostu było robione i postawiłem go i było ok.. Wsiadłem ostatnio a tu nic nie reaguje . Czujnika nie ma:) Wczoraj jak próbowałem odpalić to jak wcisnalem guzik to trochę wałem ruszył a potem żadnej reakcji. Dziś zobaczę ten rozrusznik a jak co to na zaciag wezmę bo trzeba robić...
A masz płomieniówkę?
Nic z tych rzeczy:)
obróć lekko wieniec przez to male okienko z półzęba i zobacz czy odpali
Też i tym pomyślałem żeby ruszyć wiencem.. zaraz pójdę i zobaczę
Szczotki i nic więcej. A jak już go rozbebeszysz to tulejki mu możesz powymieniać i natrzec lekko smarem grafitowym...
Rozrusznik szybkoobrotowy nie zuzyty... Co do czego ... Jeden kabel ominalem i nie zauważyłem co idzie że stacyjki do przełącznika a on nadpalony był w środku i nie łączyło.. Potem zauważyłem że w tym miejscu już go brało bo topil się..
Jak nie odpala dalej to sprawdź prądy tj wciśnij starter i sprawdzaj napięcie miernikiem po kolei na aku starterze przełączniku i rozruszniku. Sprawdź czy na krótko (na zwarcie) zakręci
Już wszystko ok mam kupiony Nowy kabel jutro zamontuje Jedna mała rzecz a tyle psuje nerwów
Chłopaki potrzebuję pomocy a raczej moja Madzia , jedzie na jakiś projekt w niedzielę do niemiec i potrzebuje głosów na ich projekt logo niebieskiego drzewa w kółku , jak byście mogli to kliknąć to będę wdzięczny http://testy.drugikot.pl/erasmus/?p=3390
Już głos oddany Powodzenia na wyjeździe.
Ja też zagłosowałem
Strony Poprzednia 1 … 241 242 243 244 245 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo