Odp: ceny ziemi
Bylem dzisiaj przejazdem w agencji i pytałem sie o uzyczenie ziemi to niby w tej chwili juz nie ma takich możliwości
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bylem dzisiaj przejazdem w agencji i pytałem sie o uzyczenie ziemi to niby w tej chwili juz nie ma takich możliwości
wczoraj złozyłem papiery na te przetargi ofertowe, w piątek przetarg, ale cos mi smierdzi wielkim przekretem, wyłanianie osob które wygrywaja jest niejawne i na wynik trzeba czekac nawet do dwoch tygodni i przychodzi listownie, czyli praktycznie komisja moze kogos wybrac na swoje widzimisie albo na znajomka
sami swoi . trzeba to obserwować , w komisji jest przedstawiciel IZB ROLNICZYCH trzeba do nich dotrzeć żeby może wałki wykluczyć .
ta a wygra szwagier przedstawiciela izby
Juz po przetargu wynik bedzie za 3-4 tygodnie... o ile nie bedzie w trakcie odwołany.z jednej strony podoba mi sie ten ofertowy a z drugiej nie tzn moim zdaniem wszystko powinno byc jawne i wybór powinnien sie odbyc w ten sam dzien.
yoko ile dałeś do czynszu jak można wiedziec za jaką klase
poważnie zastanawiam sie nad ziemią 17.7ha w kawałku od 2 do 3B klasa ziemi 41.4t za wszystko wieloletnia dzierżawa pole przez rów z moim pszenica na tych polach potrafiła dawac po 11t ziarna
jakie dokumenty potrzeba przestawić weź opisz
wejdz sobie na strone agencji jest wszystko opisane w ogloszeniach przetargowych,tylko ci namieszam opisujac, na te ofertowe nie wygłupiłem sie z czynszem po prostu porównałem kto jest i jakie szanse kto ma, i dałem od 1,2 do 1,5 tony. raczej szanse mam srednie,ale trzeba próbowac, wszystko moze sie wydazyc bo decyduje o tym komisja i w sumie wysokosc czynszu ma najmniejsze znaczenie, szykuje sie jeszcze na 4 przetargi z tym ze jedna dzialka 40 hektarowa jest przy mojej 40 hektarowej i tu bede juz z grubej rury walil chyba ze beda słabi konkurenci bo najpierw jest kwalifikacja i bedzie wiadomo kto złozył dokumenty
U nas niby zalezy to od długosci dzierzawy, krótko terminowe sa tez normalne
to u nas wygląda sprawa następująco
stawka startowa to 2.2 t myślę dać jakieś 2.5 2.6t do ha zalezy kto będzie
jaki to przetarg czy ofertowy czy normalny to jeszcze nie wiadomo
w poniedziałek pojadę i zobaczę co mi powiedzą i dadzą wykaz dokumentów
myślę startować na 2 działki 17 i 8ha z tym że 8 ha to totalna góra znaczy kąt stoku pola jest taki że bez przedniego napędu opryskiwacza nie pociągniesz pełnego
pola sa po Spółdzielni więc dobrze na wożone
wywoławcza jest 2,2 tony? u nas 0,6 tony. sprawdziłem faktycznie u was ponad dwie tony ja *** tylko ze u mnie klasa IIIb to najlepsza a u ciebie najgorsza
o co chodzi z tymi przetargami ???? u mnie po staremu żaden ofertowy!!! normalnie otwarty kto da więcej !! a po staremu korytarz w agenci ???? ja by dwie polski ??
widać u nas taki prykaz maja
wolał bym otwarty wtedy wiesz co możesz i co ugrałeś a tak to dupa
Tylko na otwartym emocje mogą wziąć górę nad rozumem...
Przecież oferty są składane po męskich rozmowach na korytarzu i na sali wszystko jest jasne, no chyba że trafi się jakiś idiota.
męskie rozmowy jak najbardziej ale z swoimi a u nas na słupów leszcze rozgrywają na korytarzu , albo im odpalisz działkę albo biją czynsz że szkoda na tych działkach lichych robić jak do dopłaty trzeba dołozyć ,jak w tym roku komuś mordy nie obiję to bedzie cud , jak po 20 .02 . nie bede na forum to siedzę w puszce za mordobicie .a mam czym.
Państwowej w mojej okolicy brak, ale o zakup ziemi od rolnika, to parę bójek już było.
hehe w swoim czasie tez do mnie z pięściami skakał taki jeden :-)
Przecież oferty są składane po męskich rozmowach na korytarzu i na sali wszystko jest jasne, no chyba że trafi się jakiś idiota.
jesli chodzi o ofertowe to sklada sie pare dni przed u notariusza
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo