381

Odp: ceny ziemi

Bylem dzisiaj przejazdem w agencji i pytałem sie o uzyczenie ziemi to niby w tej chwili juz nie ma takich możliwości

mdw

382

wczoraj złozyłem papiery na te przetargi ofertowe, w piątek przetarg, ale cos mi smierdzi wielkim przekretem, wyłanianie osob które wygrywaja jest niejawne i na wynik trzeba czekac nawet do dwoch tygodni i przychodzi listownie, czyli praktycznie komisja moze kogos  wybrac na swoje widzimisie albo na znajomka

mdw

383

sami swoi .  trzeba to obserwować , w komisji jest przedstawiciel IZB ROLNICZYCH trzeba do nich dotrzeć żeby może wałki wykluczyć .

Leszek   dla kolegów'

384

ta a wygra szwagier przedstawiciela izby

385 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-01-22 16:35:59)

Juz po przetargu wynik bedzie za 3-4 tygodnie... o ile nie bedzie w trakcie odwołany.z jednej strony podoba mi sie ten ofertowy a z drugiej nie tzn moim zdaniem wszystko powinno byc jawne i wybór powinnien sie odbyc w ten sam dzien.

mdw

386

yoko ile dałeś do czynszu jak można wiedziec za jaką klase

poważnie zastanawiam sie nad ziemią 17.7ha  w kawałku od 2 do 3B klasa ziemi  41.4t za wszystko   wieloletnia dzierżawa   pole przez rów z moim    pszenica na tych polach potrafiła dawac po 11t ziarna   
jakie dokumenty potrzeba przestawić   weź opisz

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

387 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-01-23 10:07:24)

wejdz sobie na strone agencji jest wszystko opisane w ogloszeniach przetargowych,tylko ci namieszam opisujac, na te ofertowe nie wygłupiłem sie z czynszem po prostu porównałem kto jest i jakie szanse kto ma,  i dałem od 1,2 do 1,5 tony. raczej szanse mam srednie,ale trzeba próbowac, wszystko moze sie wydazyc bo decyduje o tym komisja i w sumie wysokosc czynszu ma najmniejsze znaczenie,  szykuje sie jeszcze na 4 przetargi z tym ze jedna dzialka 40 hektarowa jest przy mojej 40 hektarowej i tu bede juz z grubej rury walil chyba ze beda słabi konkurenci bo najpierw jest kwalifikacja i bedzie wiadomo kto złozył dokumenty

mdw

388

w legnicy sa normalne przetargi nie ofertowe

389

U nas niby zalezy to od długosci dzierzawy, krótko terminowe sa tez normalne

mdw

390

to u nas wygląda sprawa następująco
stawka startowa to 2.2 t  myślę dać  jakieś 2.5 2.6t do ha zalezy kto będzie
jaki to przetarg czy ofertowy czy normalny to jeszcze nie wiadomo
w poniedziałek pojadę i zobaczę co mi powiedzą   i dadzą wykaz dokumentów
myślę startować na 2 działki 17 i 8ha z tym że 8 ha to  totalna góra  znaczy kąt stoku pola jest taki że bez przedniego napędu opryskiwacza nie pociągniesz pełnego
pola sa po Spółdzielni  więc dobrze na wożone

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

391 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-01-23 12:13:57)

wywoławcza jest 2,2 tony? u nas 0,6 tony. sprawdziłem faktycznie u was ponad dwie tony ja *** tylko ze u mnie klasa IIIb to najlepsza a u ciebie najgorsza

mdw

392

o co chodzi z tymi przetargami ???? u mnie po staremu żaden ofertowy!!! normalnie otwarty kto da więcej !! a po staremu korytarz w agenci ???? ja by dwie polski ??

Leszek   dla kolegów'

393

widać u nas taki prykaz maja

mdw

394

wolał bym otwarty  wtedy wiesz co możesz i co ugrałeś a tak to dupa

395

Tylko na otwartym emocje mogą wziąć górę nad rozumem...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

396

Przecież oferty są składane po męskich rozmowach na korytarzu i na sali wszystko jest jasne, no chyba że trafi się jakiś idiota.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

397

męskie rozmowy jak najbardziej ale z swoimi a u nas na słupów leszcze rozgrywają na korytarzu , albo im odpalisz działkę albo biją czynsz że szkoda na tych działkach lichych robić jak do dopłaty trzeba dołozyć ,jak w tym roku komuś mordy nie obiję to bedzie cud , jak po 20 .02 . nie bede na forum to siedzę w puszce za mordobicie .a mam czym.

Leszek   dla kolegów'

398

Państwowej w mojej okolicy brak, ale o zakup ziemi od rolnika, to parę bójek już było.

399

hehe w swoim czasie tez do mnie z pięściami skakał taki jeden :-)

Rolnik z powołania:-)

400

MAREKPE napisał/a:

Przecież oferty są składane po męskich rozmowach na korytarzu i na sali wszystko jest jasne, no chyba że trafi się jakiś idiota.

jesli chodzi o ofertowe to sklada sie pare dni przed u notariusza

mdw