Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Ja wczoraj sprzedałem swoje świnki po 5,15 netto w wbc plus premia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja wczoraj sprzedałem swoje świnki po 5,15 netto w wbc plus premia
Ja tydzień temu pogoniłem za 3,4zł +VAT 18szt.
On 1000 l 4,05 zł/l kupiłem zaraz po 1 XII, dla samochodów na zimę i wiosenny siew wystarczy. Jeden u nas po tule kupił 7000 l na cały rok to mocno w brodę sobie pluje.
Tuczniki w sobotę poszły po 3,90 + vat
W Jarocinie na stacji 3.57zl za ON
A u mnie 3.90 ...
a ja tera moge kupic po 3.35
W Kłodzku ON po 3,39 detal
Pszenica 640
Jesienią 1996 r po tyle sprzedałem.
Osadkowski Złotoryja (zł/tonę brutto):
- saletrosan 1144
- saletra 34 (drobna) 1254
- salmag/saletrzak 1101
- mocznik 1371
Ja u mnie coś podobnego cena nawozów tylko jak dopłaty będą w czerwcu to w tym roku tylko będę sial na trawy bo na zboża nie Będę miał pieniędzy...
Panowie ON obecnie drożeje czy jak? Bo tankowałem dzisiaj rano na statoilu po 3.69, a w południe po 3.72, nie wiem czy drożeje, czy podwyżka tylko na weekend?
Dziś petronaft przywiózł po 3,40zł podobno małe korekty w górę ze względu na kurs euro
Dziś w Przasnyszu ceny na stacjach spadły z 3,85 na 3,79zł za litr.
Petro power z Przasnysza wchodzi na rynek ostro ............ Kamil znasz ich ???
JA dziś zamówiłem auto rsmu 26+s w cenie 870 brutto tona
Mi przywożą z Przasnysza z firmy hermes znajomy jest tam handlowcem. Na statoil pod Ciechanowem na początku tygodnia z dnia na dzień spadła z 3,85 na 3,65
Petro power z Przasnysza wchodzi na rynek ostro ............ Kamil znasz ich ???
Znam ich i słyszałem kilka złych opinii na temat ich paliwa. Mam bardzo dużo do czynienia z rolnikami z racji prowadzenia firmy i niewielu już kupuje u nich paliwo. Kilka osób remontowało traktory po roku jazdy na ich paliwie.
Nie polecam.
Cena pszenicy spada zamiast rosnąć.....
W sumie nigdy nie trzymałem duzej niż do grudnia a mamy koniec stycznia.
Schowałem ją suchą 13-13,5 wilg. Trzymam w szopie z desek przykrytą eternitem. Od spodu raczej nic się nie dzieje, mam tego z 1,5m grubo, nic się nie będzie działo przy takiej zgniłej pogodzie, nie będzie ciągnąć wilgoci z powietrza?
Myślę, żeby aby śniegiem nie zawiało to będzie ok. Ja trzymam w stodole i wszystko otwarte także jakby chciało z powietrza naciągnąć to naciągnęłoby, a jest ok. 'Kurde z tą ceną to nieciekawie się robi, miało być lepiej a jest gorzej. Nie sprzedałem do tej pory nawet ziarnka. Poszedł jedynie owies i to niecałe 2tony dla znajomego do pieca po 450zł tona. Jednak cieszę się że poszedł bo strasznie położony było i mnóstwo ziemi.
do lutego jeszcze czekam, bo mają nowe kontrakty otwierać i może coś się zmieni...
W tej chwili pszenica od 620-650brutto. jęczmień 560-580brutto.
Ceny są jakie są. Czasami sobię myslę trze było handlować w grudniu....
Ale dziś się przewiozłem po gminie i tu pszenica wypadła tam wypadła...... a to jeszcze nie koniec zimy....
Widzę, że łudzisz się tym samym co ja.... Ogólnie to chyba rzepaki przesieję, jeszcze zobaczę, ale nie będę miał skrupułów. Najwyżej jak nie będę miał gdzie zmagazynować to pójdzie do żyda prosto spod kombajnu.
Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo