5,121

Odp: GG FORUMOWE

Wojtek u nas też ostatnio ukradli new Hollanda i złamali go w pół na rowie i porzucili.

5,122

wojtas napisał/a:

To wszystko to pikuś .... Policja jexdzi po gospodarstwach i informuje o tym fakcie i przestrzega że sprawcy są uzbrojeni  i że jak zaczną kraśc a się zobaczy to zadzwonić na policje i grzecznie czekać .... masakra

No widzisz. W Stanach dwa razy pomyśli zanim ukradnie bo ranczer ze strzelby by mu głowę odstrzelił za samo wejście na obejście. Ale w Polsce zaraz gadanie ilu to by biegało po ulicach i zabijało kogo się da. Jakoś w Wawie broni nie mieli a ludzie bez głowy się znaleźli. Prawo mamy takie że można nas bezprawnie okradać, zabijać a jedyne co możemy zrobić to czekać aż jakiś nieudacznik z policji przyjedzie na ratunek i bedzie godzinę myślał co zrobić przestępcy, żeby nie przekroczyć uprawnień i nie ciągać się po sądach.

5,123

w mojej rodzinie był taki przypadek na początku lat 2000 że kupili nowego JD 6910 i nowy kombajn też JD. No i w nocy ujadanie psów, zapalają światło wychodza na balkon i patrzą a tam złodzieje się dobijają do garażu gdzie owe sprzęty stoją. A że w tej rodzinie każdy już od kołyski oswojony z bronią to każdy za dwururkę i ognia. Złodzieje w samochód i chodu. No więc oni w terenówkę i za nimi safari. Złodzieje im uciekli ale zbita szyba od samochodu była smile W czasach powojennych u nich była podobna sytuacja tyle że ktoś wyszedł w nocy na próg i oddał dwa strzały na ślepo w podwórze, rano okazało się że jeden leży a po kilku dniach zastał zatrzymany jeden z odszczelonym uchem... Jak się sam nie obronisz to nie licz na nikogo. Fakt że oni mają wszędzie plecy i to dobre

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,124

to moze https://www.militaria.pl/action_sport_g … ml?cat=121 jakby z takim wyskoczył i zacza strzelac hukowymi to złodziej chyba zwatpiłby

Rolnik z powołania:-)

5,125

tu trzeba zmiany prawa i tylko ruch narodowy może to zmienić! !!

5,126 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2016-02-24 20:34:56)

Można chyba  posiadać broń palną ale  niestety rozdzielnego ładowania (czarno prochową)   .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

5,127

a proch do niej dopiero po rejestracji na policji

5,128

Czarnoprochowiec jest bez zezwolenia a proch do niego jak ktoś umie to moment sam wysmaczy....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,129 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2016-02-25 00:22:24)

https://www.youtube.com/watch?v=1E8tNDK5lsI
https://www.youtube.com/watch?v=v3-uS02VGb0

5,130

ku...a olx wprowadziło opłaty za ogłoszenia w dziale maszyny rolnicze i ciągniki...

5,131

w ciagnikach też ??
w samochodach płaciłem juz za dwa samochody

Nie ma to jak FORTSCHRITT

5,132

Ja wystawia płody rolne i pierdy z garażu i na razie nie wołają...

5,133

dobrze że pług już sprzedałem smile

5,134

Pajej napisał/a:

ku...a olx wprowadziło opłaty za ogłoszenia w dziale maszyny rolnicze i ciągniki...

Do przewidzenia. Tak za free zaczynają wszyscy.

5,135

tomek 323 napisał/a:

w ciagnikach też ??
w samochodach płaciłem juz za dwa samochody

ciągniki i maszyny...

5,136

to już dawno ... średnio jakieś 25 zł

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,137

Yoko a jak tam dzierżawa już coś wiesz czy musisz jeszcze czekać? Też chętnie bym przygarnal ziemi lecz wszystko ok 70-80km hmm

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

5,138

A nie jest tak że w rolniczych to przy kwocie powyżej 10 tyś jest płatne? Jak ostatnio wystawiłem napęd od accorda za 500 zł to poszło za free

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,139

Karol323 napisał/a:

Yoko a jak tam dzierżawa już coś wiesz czy musisz jeszcze czekać? Też chętnie bym przygarnal ziemi lecz wszystko ok 70-80km hmm

z ofertówkami cisza jeszcze, za tydzien mam ustny , ale tylko ja złozyłem smile 8 ha ugór juz 3 lata ale 7 z tego nadaje sie do uprawy

mdw

5,140

Laszek napisał/a:

A nie jest tak że w rolniczych to przy kwocie powyżej 10 tyś jest płatne? Jak ostatnio wystawiłem napęd od accorda za 500 zł to poszło za free

laszek to pewnie było w kategori częsci ja mam części od samochodow i opony rolnicze powystawiane i też nie płaciłem

Nie ma to jak FORTSCHRITT