Odp: Wiosna 2016
Krzysiek sprzedałeś już ziarnka?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a z 10cm śniegu
ja wczoraj saletrosan w rzepak dał , a w nocy 5 cm śniegu.
No to super u mnie też 5 cm, nic w górę nie ucieknie, niech się rozpuszcza razem z nawozem i wchłania do roztworu glebowego.
u mnie tez pod dyche sniegu, zoralem juz dzisiaj 5 ha, idzie jak ta lala
a u mnie deszczyk
Nie...
Chytry dwa razy traci.. choć nie wiem czy nazwać to chytrością, bo tylko człowiek chce sprzedać jak najlepiej towar na który pracował cały rok... Sam też nie sprzedałem. Zobaczymy, ale chyba sporo w żniwa wywiozę, lub zaraz po nich. Ogólnie to chyba sprzedawać po trochu będzie najlepiej i średnia jakaś wyjdzie, bo trzymać całość, to albo się dużo zarobi, albo dużo straci...
Jak obserwuje rynek to od kilku lat chyba najlepiej sprzedać od połowy do końca grudnia ...
Dużo osób zapowiada że w tym roku po zniwach będzie sprzedawać wiec trzeba mieć rękę na pulsie
Azot rzucony wiec opady wskazane!
koledzy moje dziwne obserwacje. we zniwa bedzie cena do dupy bo niższa niz obecnie. potem podskoczy i w przyszłe żniwa będzie sie opłacało sprzedać zaraz po kombajnie. Rozumiecie o co mi chodzi?
Myslę że właśnie tak będzie
Ja nie do końca kumam. Kosisz w te żniwa a sprzedajesz w następne?
Chodzi o to że w te żniwa nie będzie ceny zaraz po i opłacać się będzie przetrzymać np do grudnia ... w następne powinna być już dobra cena zaraz po żniwach! Ale to tylko powinna
Część chyba złożę pod wiatą, bo nie będzie czasu stać w kolejkach, ale kiedyś się łudziłem, że zarobi się 50zł na tonie. Teraz dostrzegam więcej zamieszania, niż tego zysku. Dziwiłem się ludziom że sprzedają w żniwa, bo nie chce się zrobić dodatkowego miejsca, a teraz sam wywiózłbym nadwyżkę i się nie przejmował....
No to super u mnie też 5 cm, nic w górę nie ucieknie, niech się rozpuszcza razem z nawozem i wchłania do roztworu glebowego.
mądrego miło posłuchać. pozd.
Ja w tym roku jestem trochę spóźniony z azotem. Tylko rzepaki polałem w sobotę, zbóż nie zdążyłem dolało, dosypało, tak że w tym tygodniu na pewno nie pojadę. Ale za to jest woda.
Pajej to co ty z kasą będziesz robił jak sprzedaż plony z 2-och lat?
zle mnie zrozumiałez ze zniw 2015 trzeba bedzie pchnąć na wiosne ale ze zniw 2016 trzeba bedzie przechowac i w okolicach zimy sprzedac a ze zniw 2017 we zniwa
dzwonili z pzu-pszenica zlikwidowana zaocznie 25% tj 1200zł/ha
zle mnie zrozumiałez ze zniw 2015 trzeba bedzie pchnąć na wiosne ale ze zniw 2016 trzeba bedzie przechowac i w okolicach zimy sprzedac a ze zniw 2017 we zniwa
Znam rolników i to niemałych, którzy mają pszenice z 2 lat w ilościach też niemałych.
Te kalkulacje :hmmm: :nie_wiem:
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo