Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Witam Kolegów ma może ktoś z was żyto bojko do sprzedania ?? bo poszukuję a ciężko znaleźć kogoś kto by miał i wysłał potrzebuje 300kg bo na Podkarpaciu zero ofert sprzedaży.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 100 101 102 103 104 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam Kolegów ma może ktoś z was żyto bojko do sprzedania ?? bo poszukuję a ciężko znaleźć kogoś kto by miał i wysłał potrzebuje 300kg bo na Podkarpaciu zero ofert sprzedaży.
http://www.zlote-ziarno.eu/ tu jest wszystko opisane....
Tak już budowane ogromne pojemności nie znam ale mega to wygląda nawet na zachodzie ciężko takie spotkać.... miejscowość to Wola Żydowska wcześniej znajdował się tam tylko terminal gazowy a teraz obok zbudowali magazyny.... Ale nic o pszenicy nie słyszałem tylko mowa była o rzepaku i ddgs ....
Krzysiek napisał/a:Panowie podobno gdzieś w świętokrzyskim buduje się duże magazyny na zboże z ukrainy.
W Chełmie podobno stoi pociąg z pszenicą po 280zł.
Nie sprawdzone szukam....
Zakładka partnerzy, klikasz link a tam strona z cyrylicą ....
Dziś rozmawaiłem ze znajomą co handluje zbożami i mówi by powoli bez paniki wywozić pszenicę. Mówi że Putin nas tak urządził. My tu na północy wywozimy do portu a z gdańska płynie do algeri no i mówi że Wladimir pcha tam o 100zł taniej niż nasze oferty.
Jako ciekawostkę powie tylko że kontraktują owies w cenie 560zł netto z odbiorem z podwórka a pszenicę nieśmiało proponują po 610...
Jeśli taka cena za owies z odbiorem to lepiej owies siać niż pszenicę u mnie teraz drogi owies bo idzie na pasze dla bydla.. Po zniwach kupowałem po 55zł 100kg a teraz 650 a nawet 700zł dochodzi...
Karol. Przyjedź w lubelskie to poniżej 500 nakupisz.
Ja realizuję wcześniejszy kontrakt na pszenicę z deHause[170 t]po 660zł/t
Karol. Przyjedź w lubelskie to poniżej 500 nakupisz.
No ja wiem że twoje rejony tańsze bo kilku jest co jeżdżą w twoje strony po zboże a sprzedaje po 700zł ale wczoraj byłem u znajomych :beer: to mówili że kupowali po 750 a zmieszany z pszenica jęczmień i coś jeszcze to 820zł...
karol, jak chcesz bliżej owies czarny po 700 to zapraszam do siebie
No się zastanawiam nad tym jeśli tatą się zdecyduje chętnie przyjade wezmę trola to 6 woreczkow wezmę na wypróbowanie
kuswa rzepak mogłem zapisać po 1700 tydzien temu, dzisiaj ledwo po 1580...
mam podpisane 1620 od kwietnia chyba dobrze klepłem bo już się martwiłem że znów dałem ciała.
cena spada to się zdziwiłem, a może to wynik brexitu?
Na dobrych glebach koło Ciechanowa rzepaki przeciętne, pszenice mówią że mogą plonować rekordowo, ceny ?
tak robią pośredniki kupić tanio sprzedać drogo
czym wiecej kupia tanio tym mniej trzeba bedzie kupić drogo...
Ja szukam teraz kupca na jęczmień,najlepiej z własnym transportem,mam kilkadziesiąt ton do sprzedania
Jęczmienia prawdopodobnie nikt nie chce chyba że za bezcen tak mówił handlowiec który był trzy godziny temu a czemu.:nie_wiem:
A po żniwach tak będzie mówił o pszenżycie ..........
Strony Poprzednia 1 … 100 101 102 103 104 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo