Temat: ciśnienie hydraulika fortschritt 323
w moim forszu wolno nabija ciśnienie hydrauliki. w czym może być problem czy może jest to normalne gdyż podnośnik podnośni idealnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » ciśnienie hydraulika fortschritt 323
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w moim forszu wolno nabija ciśnienie hydrauliki. w czym może być problem czy może jest to normalne gdyż podnośnik podnośni idealnie
A po polsku?
gdy chciałem sprawdzić ciśnienie w ukł.hydrauliki siłowej i podpiąłem zegar pod wyjście ciśnienie bardzo wolno się zwiększało długo wzrastało
Zapowietrzony układ, odpowietrz i zareaguje natychmiast.
Lecz na drugiej sekcji reaguje normalnie
Wadliwa szybkozłączka .........
Witam.
Jeżeli ktoś możecie to prosiłbym o odpowiedź... Czy w waszych zt 323 można na postoju lekko obracać kierownicą i skręcać kołami? U mnie podczas jazdy kierownicą kręci się lekko, ale na postoju zachowuje się tak jakby wspomagania nie było wiec zastanawiam się czy pada pompka, zapowietrzony układ, czy może tak ma być...
Musi się obracać zawsze.
od pompy trzeba zacząć czyli zmierzyć ciśnienie ,po wyżej 100bar tak do 160bar pompa powinna dać
Dziękuję za odpowiedz.
Mam pytanie odnośnie hydrauliki zewnętrzej forsza otuż zakupilem w zeszłym roku agregat z hydropakiem i strasznie szybko podnosi i tak samo opada gwałtownie co powoduje zniszczenia w jedną jak i drugą stronę, , Siłownik w hydropaku jest dwustronnego działania powkładałem blaszki z małą dziurką na łaczeniach węzy ale niestety nie spowolniło go na tyle, Co polecacie na spowolnienie tego siłownika
Zawór hydrauliczny regulowany, coś takiego jak ma Poulm w forszu przy rozdzielaczu.
można jakiś link przykladowy czego szukać
Mam pytanie odnośnie hydrauliki zewnętrzej forsza otuż zakupilem w zeszłym roku agregat z hydropakiem i strasznie szybko podnosi i tak samo opada gwałtownie co powoduje zniszczenia w jedną jak i drugą stronę, , Siłownik w hydropaku jest dwustronnego działania powkładałem blaszki z małą dziurką na łaczeniach węzy ale niestety nie spowolniło go na tyle, Co polecacie na spowolnienie tego siłownika
ja zakładam podkładki z jednego grosza i punktuje go czymś ostrym tak aby dziurka miała 0,05 mm i jest dobrze
Tomek dokładnie taki dławiki mam w siłowniku który zakładam do mtz-ta zamiast jednego wieszaka i tak poziomuje opryskiwacz w polu. Zdaje to egzamin kapitalnie, otworek dziobnięty delikatnie końcówką wtryskiwacza, tak że patrzeć trzeba pod światło czy tam jest. Siłownik hydropaka wykonuje sporo większą pracę i może taki dławik być zbyt delikatny.
podobał mi się ten patent z siłownikiem od wieszaka ,czasem myślę czy w ciapku tak nie zrobić
Witam Panowie jakie maksymalne cisnienie może być na wyjsciu na przyczepy,ale podkreslam maksymalnie,dziękuje i pozdrawiam
160 już wystarczy
Mam 210 na wolnych obrotach przy zimnym silniku,czy mogą powstac od tego uszkodzenia,narazie sprawdzalem tylko na złaczu pompa jest wymieniona po regeneracji,zreszta bodajze 3cia przed podłozeniem podkladek nie mial sily podniesc a i cisnienie bylo w granicach max 120
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » ciśnienie hydraulika fortschritt 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo