Odp: GG FORUMOWE
mi w pko to ok 10 min a braciakowi w ing to z 16h
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 267 268 269 270 271 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mi w pko to ok 10 min a braciakowi w ing to z 16h
Aha dzięki, może na jutro dojdzie z bankiem nie ma problemu, bo zawsze pieniądze są dość szybko. Chodzi tylko o to konto olxowe..
Ja przelew robiłem ok.12 a ogłoszenie się aktywowało o 17,45.
Już jest ogłoszenie .Dzięki.
to pokasz co ogłaszasz
A tam taki siewnik, ale nie ogłaszam go tu nawet, bo nie jest do sprzedania w znajome ręce..... Żeby mnie później nikt nie przeklinał
iteresowała mnie odmiana słonecznika lg 56.33 duże rośliny, wczesny, duża masa liści. Nie osiągalny w Polsce, dzwonie do Czech a oni nie sprzedają za granicę. Czy my jesteśmy 3 świat? to tylko słonecznik nie bomba wodorowa.
czuję się opluty i pobity. Czy my jesteśmy jacyś gorsi?
Fenol a jakie masz odmiany w centrali?. Ja mam w centrali do wyboru "paszowy"w workach po 25 kg. Drobne i czarne nasiona i "pasiaka" na kg. Ziarna większe i paskowane. ALe jak rosną ile siać nikt nie jest w stanie odpowiedzieć.
A taki słonecznik po zbiorze zboża urósłby jeszcze na poplon?
niewydostaniesz się chciałem kupić oryginalny, znajomy robi słonecznik i w jednym łanie posiałby mi i miałbym na następny rok, są odmiany karłowate, średnie, wysokie późne i wczesne.
na poplon po zbożu rewelacja, wg programu planoRS daje 40t średnio z ha, chciałem zrobić go razem z peluchą i posiać to siewnikiem punktowym. generalnie na poplon super sprawa. niski koszt. Mnie interesuje jako plon główny.
Amerykanie piszą że na poplon do ścięcia 2-3 tygodnie po przymrosku który zabija roślinę- chodzi o poziom suchej masy. w plonie głównym robią się problemy, zalecany termin to żółknięcie tyłu kapelusza, co i tak da wysoki udział wody. ale jak byłby z peluszką to powinna w podbny terminie przysychać się liczę że sucha masa się uzbiera.
Jeżeli zrobiłbym słonecznik to on wcześnie zejdzie z pola i mogę zasiać każde zboże i byddło będzie chodzić i jesć do zimy, martwię się tylko o wodę. jak ma być susza to lepiej słonecznik za parę groszy i jest kiszonka, jak jest woda to lepsza kukurydza bo kolba da energię a jak susza to kolba jak palec albo wcale. Miotam się z tym bo nie chcę wtopić.
niewydostanieszsię a w jakich cenach jest słonecznik gdzie jest twoja centrala?
http://www.agrii.pl/produkty/bella-violetta
tu masz odmiany z dalgety (teraz agrii)
dziękuję, własnie znajomy robi te odmiany w ramach kontraktu z dalgety, są niskie jak cholera.
poprawka violetta niby wysoka, ale widzę te pola i te rośliny trochę wyższe niż po pas.
Ja brałem w Środzie wlkp. Czarny po 2,5/kg, pasiak po 4
http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-amazone … 102dc0e477
ktos z kolegow posiada tabele wysiewu to tej amazonki -pilnie potrzebna
Podpisałem dziś kontrakt na pszenicę po żniwach z odbiorem z domu po 850 netto. Myślę że lepiej nie dostanę i będzie spokój z tym przetrzymywaniem u siebie.
Chyba rewelacja sam bym podpisał. U nas prognozują cenę bliżej 500
kuswa ja tez tak chcem podpisać nawet pare tysiecy ton...
Podpisałem dziś kontrakt na pszenicę po żniwach z odbiorem z domu po 850 netto. Myślę że lepiej nie dostanę i będzie spokój z tym przetrzymywaniem u siebie.
Kontrakt wygasa po pierwszym kwietnia .............
850 zł o matko i córko ... u nas 600 !!!!!!!!!!!!!!
Strony Poprzednia 1 … 267 268 269 270 271 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo