5,361

Odp: GG FORUMOWE

mi w pko to ok 10 min a braciakowi w ing to z 16h

5,362

Aha dzięki, może na jutro dojdzie z bankiem nie ma problemu, bo zawsze pieniądze są dość szybko. Chodzi tylko o to konto olxowe..

5,363

Ja przelew robiłem ok.12 a ogłoszenie się aktywowało o 17,45.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

5,364

Już jest ogłoszenie .Dzięki.

5,365

to pokasz co ogłaszasz

Rolnik z powołania:-)

5,366

A tam taki siewnik, ale nie ogłaszam go tu nawet, bo nie jest do sprzedania w znajome ręce..... Żeby mnie później nikt nie przeklinał tongue

5,367

iteresowała mnie odmiana słonecznika lg 56.33 duże rośliny, wczesny,  duża masa liści. Nie osiągalny w Polsce, dzwonie do Czech a oni nie sprzedają za granicę. Czy my jesteśmy 3 świat? to tylko słonecznik nie bomba wodorowa.
czuję się opluty i pobity. Czy my jesteśmy jacyś gorsi?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,368

Fenol a jakie masz odmiany w centrali?. Ja mam w centrali do wyboru "paszowy"w  workach po 25 kg. Drobne i czarne nasiona i "pasiaka" na kg. Ziarna większe i paskowane. ALe jak rosną ile siać nikt nie jest w stanie odpowiedzieć.

5,369

A taki słonecznik po zbiorze zboża urósłby jeszcze na poplon?

5,370 Ostatnio edytowany przez Fenol (2016-03-30 09:58:07)

niewydostaniesz się chciałem kupić oryginalny, znajomy robi słonecznik i w jednym łanie posiałby mi i miałbym na następny rok, są odmiany karłowate, średnie, wysokie późne i wczesne.

na poplon po zbożu rewelacja, wg programu planoRS daje 40t średnio z ha, chciałem zrobić go razem z peluchą i posiać to siewnikiem punktowym. generalnie na poplon super sprawa. niski koszt. Mnie interesuje jako plon główny.
Amerykanie piszą że na poplon do ścięcia 2-3 tygodnie po przymrosku który zabija roślinę- chodzi o poziom suchej masy. w plonie głównym robią się problemy, zalecany termin to żółknięcie tyłu kapelusza, co i tak da wysoki udział wody. ale jak byłby z peluszką to powinna w podbny terminie przysychać się liczę że sucha masa się uzbiera.

Jeżeli zrobiłbym słonecznik to on wcześnie zejdzie z pola i mogę zasiać każde zboże i byddło będzie chodzić i jesć do zimy, martwię się tylko o wodę.  jak ma być susza to lepiej słonecznik za parę groszy i jest kiszonka, jak jest woda to lepsza kukurydza bo kolba da energię a jak susza to kolba jak palec albo wcale. Miotam się z tym bo nie chcę wtopić.

niewydostanieszsię a w jakich cenach jest słonecznik gdzie jest twoja centrala?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

5,371

http://www.agrii.pl/produkty/bella-violetta
tu masz odmiany z dalgety (teraz agrii)

5,372 Ostatnio edytowany przez Fenol (2016-03-30 11:29:22)

dziękuję, własnie znajomy robi te odmiany w ramach kontraktu z dalgety, są niskie jak cholera.

poprawka violetta niby wysoka, ale widzę te pola i te rośliny trochę wyższe niż po pas.

5,373

Ja brałem w Środzie wlkp. Czarny po 2,5/kg, pasiak po 4

5,374

http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-amazone … 102dc0e477
ktos z kolegow posiada tabele wysiewu to tej amazonki -pilnie potrzebna

5,375 Ostatnio edytowany przez vatras240 (2016-03-30 17:37:51)

http://www.amazone.pl/78.asp
https://www.google.pl/search?q=zaf+tabe … mp;bih=918

tu masz wszystko

5,376

Podpisałem dziś kontrakt na pszenicę po żniwach z odbiorem z domu po 850 netto. Myślę że lepiej nie dostanę i będzie spokój z tym przetrzymywaniem u siebie.

5,377

Chyba rewelacja sam bym podpisał. U nas prognozują cenę bliżej 500

5,378

kuswa ja tez tak chcem podpisać nawet pare tysiecy ton...

mdw

5,379

Grzegorz89 napisał/a:

Podpisałem dziś kontrakt na pszenicę po żniwach z odbiorem z domu po 850 netto. Myślę że lepiej nie dostanę i będzie spokój z tym przetrzymywaniem u siebie.

Kontrakt wygasa po pierwszym kwietnia ............. smile

5,380

850 zł  o matko i córko ... u nas 600 !!!!!!!!!!!!!!

Leszek   dla kolegów'