Odp: ceny ziemi
im mniejsze gospodarsto i blizej tym lepiej, ja mam licytacje za dwa tygodnie na 3 działki w sumie 40 ha, osmiu chetnych, tez chyba na dwóch tonach sie nie skonczy, tylko sie chyba przejade
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
im mniejsze gospodarsto i blizej tym lepiej, ja mam licytacje za dwa tygodnie na 3 działki w sumie 40 ha, osmiu chetnych, tez chyba na dwóch tonach sie nie skonczy, tylko sie chyba przejade
A te dwie tony to za działkę np.16 ha czy za 1 ha
zalezy ile nabiją za hektar, mówie o tonach za hektar nie działke
ludzie jaki triki na ominiecie zapłaty za ,, bezumowne z anr ,, od 20 lat łaki leżały obok mnie nigdy nie koszone to je kosiłem i to jak jeszcze nie było dopłat nigdy nie dali ich do dzierżawy w sumie to nawet nie wiedziałam ze to anr a teraz podpisali z anmir i teraz wyciągają łape po kasę
nic nie wymyślisz , jak brałeś dopłaty to cię ugotują... niestety
zapłacisz wstecz do tyłu za wszystkie lata, ludzie po kikaset tysiecy wisza za takie cuś, tez cos tam zapłaciłem ale robiłem to swiadomie
A jeśli bym użytkował bezumownie i nie składał wniosku o dopłaty? Sa w stanie mnie "dorwać". Pytam bo w bliskim sąsiedztwie jest trochę łąk.Anr naszykowało je do przetargu ale ... Przetarg najprawdopodobniej nie rozstrzygnie sie w przeciągu roku a łąki stoją i dziczeją.
nie namierzą
o ile ktoś sie nie podpisze pod donosem, jak tak miałem, ktos podpisał na mnie i straszyli mnie sądem
pojawiła sie oferta ziemia kl V i VI 8 ha czynsz 2t pszenicy za całośc, ale raczej odpuszcze, bo co mi urosnie na takim piachu, a kosic brac dopłaty to nie w moim stylu
masz owieczki, potrzebujesz dobrego siana, posiej trawę weź dopłaty a podatek minimalny. Jeśli pasuje logistycznie - brać
Pajej u mnie tylko taka ziemia i jakoś żyje z tego
Ja mam trochę do wzięcia po ponad 2 tyś złotych za hektar dzierżawy...
ludzie jaki triki na ominiecie zapłaty za ,, bezumowne z anr ,, od 20 lat łaki leżały obok mnie nigdy nie koszone to je kosiłem i to jak jeszcze nie było dopłat nigdy nie dali ich do dzierżawy w sumie to nawet nie wiedziałam ze to anr a teraz podpisali z anmir i teraz wyciągają łape po kasę
Od listopada 2011 czynsz dzierżawny x5 za każdy rok do chwili podpisania protokołu zdawczo odbiorczego, lata wcześniejsze tylko podstawowy czynsz dzierżawny (ale od tego można się odwołać) i na koniec jeszcze zwrot do anr podatku od nieruchomości za wszystkie lata użytkowania (rozpoczęciem użytkowania jest termin złożenia pierwszego wniosku o dopłaty)
Podobno prowadzone są jakieś prace w sejmie dotyczące wysokości tego czynszu (x5) że niby za wysoki. Kara nieadekwatna do uzyskanych korzyści, ale czy coś z tego wyjdzie to nie wiem.
pojawiła sie oferta ziemia kl V i VI 8 ha czynsz 2t pszenicy za całośc, ale raczej odpuszcze, bo co mi urosnie na takim piachu, a kosic brac dopłaty to nie w moim stylu
bierz jak jest mozliwosc,
Jak tylko 2t a dopłaty twoje to bierz! Pszenicę kupisz a żyto hybrydowe i łubin urośnie!
masz owieczki, potrzebujesz dobrego siana, posiej trawę weź dopłaty a podatek minimalny. Jeśli pasuje logistycznie - brać
dla kilku owieczek nie potrzebuje tyle siana.
Taka jest cena wywoławcza a na ile nabija to nie wiadomo. cos odezwałem sie do rodziców to odrazu hasło "po co ci to itd" gdyby to była lepsza ziemia to tak, a to jest nie dość ze kiepskie to dość daleko i jeszcze do tego 2 z 3 działek to trójkaty
U nas jeden gościu daje w dzierżawe 20 ha w kilku kawałkach, klasa sama V. On bierze dopłaty i wszystko płaci, a ty co sprzątniesz to twoje nic więcej cię nie obchodzi. Dobry miesiąc już jest w ogłoszeniu i nikt się kwapi...
u nas by szybko wzieli, a tak po za tym szykuje sie na ostro na przetrg, ziemia przy moim polu, bede tłuk do bulu, i tak nie wezme ale ten co wezmie niech wie ze robi :box:
a jak przypadkiem kupisz?
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo