521

Odp: ceny ziemi

to dzierżawa, to bede wiedzial że robie smile

mdw

522

dokładnie chodziło mi o to żebyś przypadkiem sam sobie nie nabił wysokiego czynszu.

523

tez tak moze być ale bedzie ciekawie dam znać co i jak w przyszłym tygodniu, pole głownie IV-V klasa

mdw

524

Podobno jeszcze do 1 V można kupić 1 ha przeliczeniowy żeby być rolnikiem w KRUS taki jeden z miasta u nas dla żony kupuje, 1,6 ha za 60 tyś przeliczeniowy akurat tam jest.

525

Wczoraj się zgadałem z kumplem z wioski obok. Jego ojciec sprzedaje 150 ha w jednym kawałku, chce 3 bańki.

gg 5118068

526

chciłało by się rzec okazja smile

mdw

527

W 10 lat powinno się zwrócić

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

528 Ostatnio edytowany przez koseś (2016-04-04 11:45:43)

Wzeszłym roku obok mnie poszło 160ha za 6.4 miliona ..... kupił Koźlakiewicz ,baron kurczaków ......

529

zorak napisał/a:

Wczoraj się zgadałem z kumplem z wioski obok. Jego ojciec sprzedaje 150 ha w jednym kawałku, chce 3 bańki.

kurcze jakoś nie mam drobnych, bo chetnie kupiłbym to

Rolnik z powołania:-)

530

a ja dziś dostałem bez dopłat następne 6 ha w 4, i 5  klasie sasiad skapitulował !!!! czekałem cierpliwie !!!; wziełem bez przetargu.!!!! jutro orka . prysnoł randapem na jesień , dobry człek.

Leszek   dla kolegów'

531

co planujesz posiać?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

532

Biore na tych samch zasadach wszystko co się nawinie. Mam tak około 30ha i nie narzekam. Na swoje wychodze....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

533

zorak napisał/a:

Jak bym miał 10 lat mniej i nieco mniej zobowiązań, moja doradczyni z BGŻ już miała by dla mnie gotowy wniosek kredytowy na zakup całości.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

534 Ostatnio edytowany przez sarast (2016-04-05 07:34:52)

Fenol napisał/a:

co planujesz posiać?

aż mnie swędzi kukurydza ale dam na tej wiosce odpocząć dla koła łowieckiego i sobie ,,, mam tam już 10ha plus te 3 sieje jęczmień, a wracając do tematu ziemi to w sprawie dzierżaw z marca co poszła na słupy pod Żarami to jest śledztwo prokuratury i CBA,   ciekawe czy dla tych cwaniaków znajdą bata...????

Leszek   dla kolegów'

535

cooo, napisz coś wiecej

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

536

poszło 100 000 zł do podziału na 12 chłopa żeby odpuscili na 86 ha  dla cwanika  który w tym  terenie nie mógł wziąsc udziału w przetargu ograniczonym to zadziałał na słupa  z tej gminy  w dzierżawie na 10 lat na Żarach , kasę podzielili ,ale się jednemu nie spodobała ta ustawka i z imienia i z nazwiska podał kto komu i ile , prokurator i CBA   działają , z jakim skutkiem a to zobaczymy .

Leszek   dla kolegów'

537

Przy gotówce z ręki do ręki  ciężko cokolwiek udowodnić ..............

538

Trochę z innej beki ...
dzierżawy na które startuje  mają być rozstrzynięte  do końca kwietnia umowy do połowy maja  ... i weź tu zapłać czynsz dzierżawy   jak rok już stracony i nic nie weźmiesz ... masakra jakaś

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

539

mi 9 tys trzymają już trzy miesiące, bo machloja wyszła i mozę do dwóch tygodni oddadzą

mdw

540

Panowie kupuje 1.43ha ziemi( pole uprawne) graniczy jednym końcem z moją działką o tej samej powierzchni (kiedyś to była jedna działka), drogę ma przez moją działkę i pytanie czy cena 50 tyś zł to dużo czy mało? Bo każdy mi mówi że to dużo szczególnie że po rodzinie.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci