Temat: case puma
mam pytanie czy ktoś z forum użytkuje case puma 150km.chodzi mi o opinie? pytam o nową bo byłem oglądać u dilera http://www.caseih.com/emea/pl-pl/nasze- … s/puma-new
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case puma
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam pytanie czy ktoś z forum użytkuje case puma 150km.chodzi mi o opinie? pytam o nową bo byłem oglądać u dilera http://www.caseih.com/emea/pl-pl/nasze- … s/puma-new
Jedynie mizerną opinię na temat pumy CVX 230
ile za to teraz cenią ?? z jaką skrzynią ?
skrzynia pół automat z eko + tuz + hitch 310000+23% cena pewnie przy podpisaniu umowy to jeszcze do małej redukcji
Ta cena to chyba małej pumy i bez zbytniego wypasu?
szczerze, to za taką kasę można wyposażyć gospodarstwo w komplet maszyn a nie w tylko kucyka 150 km , gdzie jeśli coś zacznie się dziać to tylko serwis. Zdecydowanie wolałbym jakiegoś konia z lat 2000-2010 dobrze wyposażonego z zapasem mocy.
używany ciągnik ma dużo mtg nikt nie sprzeda ciągnika który na siebie nie zarobił a kupić za 180tyś używany to bardzo ryzykowne
Ja mam 130, z mojej rodziny maja 155
Marcino napisał/a:mam pytanie czy ktoś z forum użytkuje case puma 150km.chodzi mi o opinie? pytam o nową bo byłem oglądać u dilera http://www.caseih.com/emea/pl-pl/nasze- … s/puma-new
Ja mam 130, z mojej rodziny maja 155
jak te maszyny chodzą były jakieś awarie jakie średnie spalanie ogólnie zadowolony z maszyny
Nic się specjalnego nie dzieje, wadą były wycieki oleju spod powrotu od sprężarki ale to sam jutro ogarnę. Ja nie liczę spalania, zależy wszystko od gleby, jak daleko pola i ich kształt. Tylko robota idzie w miarę szybko i przyjemnie
czym puma plusuje do john deere 6155m to że ma tylko adblue a jd ma jeszcze DPF + adblue który dusi silnik porównując do jd to 20tyś tańszy
Case jak i NH maja tą samą przypadłość lubią paliwo . po za tym OK. jak to mówią w serwisie MF drogi w zakupie tani w robocie , to akurat prawda.jak będzie kiedyś okazja na jeszcze zakup nowego to raczej MF.
MF w zakupie to to samo cenowo co case
pamietajcie ze zuzycie paliwa to nie najwazniejsza cecha przy wyborze
To podpowiem coś o Swoim MX
silnik niby 110 kucyków ... goście z servisu od świecącej kontrolki (wada czujnika) bo wg zegarów wszystko ok z tą przyczepą co mam śmiga że jej nie czuje co było dla mnie dziwne .... ale chłopaki mi wszystko wyjaśnili i zobrazowali że Niemiaszek skręcił en silnik na około 140-150 koni a z zapytaniem jakim cudem to porównali pompy wtryskowe oryginał z tą co mam i wyszło że tyle będzie miał
Jak będę miał możliwość to sprawdzę na hamowni bo często tu takową widzę
W zeszłym miesiącu ciągnik zrobił lekko ponad 200 mtg i wcale te maszyny tak wiele nie palą ... brat wozi tym i nie przekracza tych 1800obr to spalanie wyszło w granicach 5l na mtg co jest dla mnie dość przyzwoitym spalaniem ... co prawda w polu przy sianiu uprawowo siewnym ale deptając ponad 2 tys wyszło 10l na ha
patrząc na przestrzeń lat i wygody w tej maszynie to nie zdecydował bym się na zakup nowego ciągnika za ponad 300tys bo w normalnych warunkach by to nie było opłacalne dla mojego gospodarstwa ....
i popieram mpopisa lepiej wymienić cały park maszynowy na prawie nowy niż na nowy ciągnik ze starymi rumpolami do pola ...
maszyny to większość mam potrzebuje min 150km do rozrzutnika to i tak mały ciągnik i do horscha terrano 3 metrowy a planuje zakup na modrenizacje złożyłem + pług i paszowóz
aa czyli znów ruszają projekty unijne ??
Już ruszyły... PROW oraz MR... Od 31.03 do 29.04 ..
Marcino jaki paszowóz ?
metaltech 10m albo dafagro
Ja nie przekraczając 2 tys obrotów też nie widzę wiru w baku. Z reguły to pracuję na ok 1600 obrotach i śmiga aż miło
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case puma
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo