Odp: Rsm
Tomek ale po co woda ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tomek ale po co woda ????
Susza
żeby nie regulować opryskiwacza a i na suszę każda kropla się przyda ,po niedzieli zaczynam robić wiertnicę
Powodzenia.
U mnie mglisto i pochmurnie, Rosa na zbożach jak cholera. Chciałem jechać z drugą dawką RSM ale się boje że poparzy. Stosujecie RSM na lekko mokre rośliny ??
Nawet nie próbuj! !! Albo rób to w deszcz albo na suchą roślinę. Rosa rozcieńczy Ci rsm a poniżej 1.28 kg/L jest silnie parzacy
Na mokre można ale tylko przy pierwszej dawce. Stosowałem to wiem.
Poparzenia będą ale te liście i tak za miesiąc szlak trafi.
Było widać że przypalone ale tylko jak ktoś się zna.
Nie ma czym się przejmować.
Z resztą mpopis potwierdzi.
Ja mam węże i leje rsm w każdą pogodę,dzisiaj do przykładu 26+S w celu regulacji dawki 50kg N/ha rozwodniłem do 18% N i lałem na mokre rośliny.Stosując taki wariant z udziałem dysz poparzenia gwarantowane a z wężami jadę kiedy chcę i jak chcę.
Nie po to przestawiłem się na RSM aby ogreniczała mnie pogoda;wiatr ,deszcz lub rosa.Gdy zaplanuję lanie RSM-u zaczynam rano i kończę wieczorem nie urządzam polowania na pogodę,przeszkodą jest silny deszcz,upalne słońce i takie inne anomalia podczas których w polu się nie pracuje
Paweł ciągniesz je po ziemi czy minimalnie nad jeśli można spytać węże oryginalne czy samoróbki
ja rozcieńczam czasem mocno i nic się nie dzieje.
Paweł ciągniesz je po ziemi czy minimalnie nad jeśli można spytać węże oryginalne czy samoróbki
Węże samoróbki,pojedyńcze co 25 cm,długie na 90 cm i ciągnę po ziemi.
Wszystko było opisane w twoim wątku -RSM wady i zalety, ale zdjęcia przeterminowane.Zawsze możesz zadzwonić.
dzięki Paweł na pewno się przypomnę chcę w tym roku qq jechać na dwa razy RSM i do tego potrzebne będą węże
Obowiązkowo.
Obowiązkowo.
Niekoniecznie. Ja też na QQ jadę z rsm 2 razy a węży rozwojowych nie mam. Pierwsza dawka przed siewem a druga jak QQ jest jeszcze na tyle mała ze nie popali
A jak ktoś lubi eksperymenty to jest coś takiego jak N-locker i cała dawkę N dajesz przed sianiem. Jak będę miał natchnienie to przetestuje
Panowie czy pszenżyto o wysokości 25-27 cm mogę spokojnie polewać rsm na dyszach
byle sucho było i nie w pełnym słońcu
Ja ostatnio tj w piątek tydz temu pryskałem pszenicę rsm'em w dawce 300 L na ha na normalnych duszach płasko-strumieniowych to jakie kolwiek poparzenia to widać tylko na nakładkach, ale to tylko brzegi blaszek lisciowych. Pszenżyto tak samo robiłem . Pszenicy było 1.8 ha pszenżyta 0.7 resztę będę lał jutro na albuzach trzy strumieniowych .
Jutro mają być idealnie warunki do rozlewania pochmurno i 12-13 stopni pojadę na pszenicę i pszenżyto.
Dzięki Marku
możecie mi wytłumaczyć dla czego wolicie kołpaki 7 otworkowe od 5 bo według mnie 5 otworkowe są lepsze bo robią większe krople ?
Ładniej i bardziej profesjonalnie wyglądają...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo