Odp: Pszenica
Pajej w jakim rozstawie siejesz??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 95 96 97 98 99 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pajej w jakim rozstawie siejesz??
jejka od lejki 15 cm
nie nie żyto u mnie tego nie znajdziesz ... dostała tylko modusa 0.3 i może źle zrobiłem
bedzie ok,
a wydaje się szerzej. co do zbóż to u nas ani połowa. bieda na polach jak s..urfysyn....
kuśwa musze wszystką pszenice na chwasta poprawiać, jeszcze dwa tygodnie temu wydawała sie czysta, dosłownie wszedzie czy po kuku czy rzepaku przytula i bławat powyskakiwał
Yoko a kiedy kuku siałeś?
juz sie poprwawiłem chodziło mi o pszenice szlak mnie trafia, jakos w tą wiosne wszystko pod górke mam :uuuu:
Ale jak się wdrapiesz na tą górkę to już potem z górki
Dlatego jesienny zabieg odpuszczam...
Ja nigdy ozimych nie pryskałem jesienią.
juz sie poprwawiłem chodziło mi o pszenice szlak mnie trafia, jakos w tą wiosne wszystko pod górke mam :uuuu:
ja tez bede poprawiał. trudno sie mówi i tyle
W tym roku poprawiałem też większość ozimin nie pamiętam kiedy ostatnio wiosna pryskałem aby poprawić jesienny zabieg, rozmawiałem ze znajomymi też większość ma do poprawki może to wpływ suchej jesieni.
ja sie przekonałem już że trzeba dwa razy, jesienią i wiosną
? po co?
Jak masz bardzo zachwaszczone pola to opóźnij siew jak nie to nie widzę problemu z jednym wiosennym zabiegiem. Zdarza się u mnie poprawka ale wina leży po stronie sprzętu mojego lenistwa albo oszędności bo jadę zawsze daję dużo mniej niż mówi instrukcja. Sprawdza się pod warunkiem że jest obsada np szenicy
ja to samo wszystko poprawiam ... Starane i do tego Tribex 60zł ha
Ja pomimo silnie zachwaszczonych pól robię oprysk na wiosnę. Lancet działa już przy 5 st. Przytulia miała w tym roku po 4-5 okółków, rzepak po 30 cm i wszystko już żółte. Żadnych poprawek. Chyba od 5 lat go stosujemy , prędzej nie pamiętam czym ojciec pryskal. Żadnego problemu z miotłą . A u sąsiadów to różnie to bywa...
Dokładnie raz a dobrze.....
Ale przyznam że czasami wiosną jak pogoda nie dopisuje ciężko zrobić wszystkie zabiegi
Jak pryskamy na chwasta to nie powinno się niby dawać innych regulatorów modusa itp przez co najmniej kilka dni i to czasami problem...
Jak chcesz to napisz na priv to Ci podeślę ciekawostkę.
Andrew 89z ciekawości po ile wychodzi na hektar oprysk
Około 130zł. W tym roku też opryskam Lancetem. Niestety przez ostatnie 2 tygodnie padało i pójdzie najpierw skracanie a później od chwastów. W zeszłym roku też tak było.
Strony Poprzednia 1 … 95 96 97 98 99 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo