1,921

Odp: Pszenica

Pajej w jakim rozstawie siejesz??

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,922

jejka od lejki 15 cm

Rolnik z powołania:-)

1,923

wojtas napisał/a:

nie nie żyto u mnie tego nie znajdziesz ... dostała tylko  modusa  0.3   i może  źle zrobiłem

bedzie ok,

mdw

1,924

a wydaje się szerzej. co do zbóż to u nas ani połowa. bieda na polach jak s..urfysyn....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,925 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-04-20 21:33:06)

kuśwa musze wszystką pszenice na chwasta poprawiać, jeszcze dwa tygodnie temu  wydawała sie czysta, dosłownie wszedzie czy po kuku czy rzepaku przytula i bławat powyskakiwał

mdw

1,926

Yoko a kiedy kuku siałeś?

1,927 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-04-20 21:35:24)

juz sie poprwawiłem chodziło mi o pszenice smile szlak mnie trafia, jakos w tą wiosne wszystko pod górke mam :uuuu:

mdw

1,928

Ale jak się wdrapiesz na tą górkę to już potem z górki wink

1,929

Dlatego jesienny zabieg odpuszczam...

1,930

Ja nigdy ozimych nie pryskałem jesienią.

1,931

yokoslaw napisał/a:

juz sie poprwawiłem chodziło mi o pszenice smile szlak mnie trafia, jakos w tą wiosne wszystko pod górke mam :uuuu:

ja tez bede poprawiał. trudno sie mówi i tyle

Rolnik z powołania:-)

1,932

W tym roku poprawiałem też większość ozimin nie pamiętam kiedy ostatnio wiosna pryskałem aby poprawić jesienny zabieg, rozmawiałem ze znajomymi też większość ma do poprawki może to wpływ suchej jesieni.

1,933

ja sie przekonałem już że trzeba dwa razy, jesienią i wiosną

mdw

1,934

? po co?
Jak masz bardzo zachwaszczone pola to opóźnij siew jak nie to nie widzę problemu z jednym wiosennym zabiegiem. Zdarza się u mnie poprawka ale wina leży po stronie sprzętu mojego lenistwa albo oszędności bo jadę zawsze daję dużo mniej niż mówi instrukcja. Sprawdza się pod warunkiem że jest obsada np szenicy

1,935

ja to samo wszystko poprawiam ... Starane  i do tego Tribex 60zł ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,936

Ja pomimo silnie zachwaszczonych pól robię oprysk na wiosnę. Lancet działa już przy 5 st. Przytulia miała w tym roku po 4-5 okółków, rzepak po 30 cm i wszystko już żółte.  Żadnych poprawek. Chyba od 5 lat go stosujemy , prędzej nie pamiętam czym ojciec pryskal. Żadnego problemu z miotłą . A u sąsiadów to różnie to bywa...

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,937

Dokładnie raz a dobrze.....
Ale przyznam że czasami wiosną jak pogoda nie dopisuje ciężko zrobić wszystkie zabiegi
Jak pryskamy na chwasta to nie powinno się niby dawać innych regulatorów modusa itp przez co najmniej kilka dni i to czasami problem...

1,938

Jak chcesz to napisz na priv to Ci podeślę ciekawostkę.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,939

Andrew 89z ciekawości po ile wychodzi na hektar oprysk

1,940

Około 130zł. W tym roku też opryskam Lancetem. Niestety przez ostatnie 2 tygodnie padało i pójdzie najpierw skracanie a później od chwastów. W zeszłym roku też tak było.