121

Odp: Przyczepa samozbierajaca

Przy zbieraniu trawy czy poplonu biorę z nożami 200 zł brutto od przyczepy (moja ma 28m3) z tym, że pryzma jest dość blisko, do 5km.

122

U mnie w okolicy brali nawet 250zł a nawet i lepiej... Pewnie za to że mało kto robi w pryzmę u nas... Ale ja to bym chętnie kupił taką przyczepunię to Ty Maniuś masz wink Podobają mi się i wgl.. A jeśli coś lepszego to Krone Titan..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

123

Krone dogadana, zaliczka wplacona. teraz transport i pewnie za ok.2 tygodnie próba w życie.
Co do samej maszyny to " rotor" już inny niz w krone hsd, maszyna kompletna 35 noży ,tandem, 3 walki stan na ten rocznik 1986 bdb....naostrzyc noże i w pole. Zaczep, posów, klapa- rozdzielacz hydrauliczny. 0 elektroniki. w porównaniu do DF prosta maszyna.

124

Gratulacje zakupu smile Wstaw jakieś zdjęcie i jak nią się pracuje.

125

No dzieki. Maszyna na podwórku i próba przy 323 zrobiona. wg. miary i katalogu pojemność 23.5 m3 i 38m3(katalog) to chyba objętość masy do uciśnięcia.

126

a ja obejrzałem ok 20 przyczep i zastanawiam się po co ludzie takie truposzu przywożą do PL, zdekompletowane, pogięte, pospawane.
najbardziej rozbawił mnie bergman z wspawaną przekładnią którą wcześniej była urwana, na okrasę miała zębatki przyspawane do ośki.

Bardzo trudno jest znaleźć coś godnego, ludzie je chyba ze złomu biorą.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

127

niedaleko handlarz przywiózł spaloną więc chyba jednak na złomach szukają

128

nabyłem F570, wszystko mechaniczne, za symboliczną kasę, czyli 6900. Jutro ostrzę noże i praktycznie jest gotowa.
Z tego co obejrzałem do tej pory to wysoko oceniam mengele garant, bardzo solidne przyczepy, nawet z własną hydrauliką. Żadne inne nie mają tak potężnej ramy.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

129

Gratuluje zakupu.
Ja już po testach w życie. Zbiera super,tnie też choć trawe spróbuje na 35 nożach,szybko idzie no i tak jak mówiliście paliwo ze zbiornika nie ucieka.Zdjęcie zrobione postaram się wrzucić.
Fenol ja krone wziołem z Twoich okolic-Spławie

130

! Nie gadaj, a ja przyczepę z Twoich, z Mroczy koło Nakła smile

131

Ktoś wie na temat Krone hsd-5003 ? Na tandemie... Ile ma to noży ? coś ok 6 tyś prosi gość...

+33 / -0 (chyba wink)

132

Karol ja mam Krone Turbo i jest tam inny system tnący ale jako markę polecam. Jeśli stan ładny i komplet noży to w tej cenie ok. Ale patrz na pojemność bo jeśli mała a masz dużo dobrej trawy to się zajeździsz.

133

Stan w miarę ( chyba wink ) A trawy mam słabe bo wszystko na V-VI kl gruntu więc większość to kupkówka.... I jak narazie bym zrobił na spróbowanie jak to wyjdzie... Kupiłem nie dawno wycinak i powiem że jest o wiele lżej a żebym miał jeszcze trawy w pryźmie to wgl byla by bajka...

+33 / -0 (chyba wink)

134

no jak masz możliwość wypróbowania to super. wtedy wyjdzie ci co i jak z nią.
zobaczysz że pieniądze na zrobienie pryzmy też super. a jak masz wycinak to wogóle bajka.

135

widze ze nie tylko ja sie przerzucilem na pryzme jednak  sporo taniej. ja wycinakiem to nawet baloty na pol tne  zawsze duzo lzej nic odwijac bala. i tu sie zastanawiam bo mam przyczepe samozbierajaca ale stara polska chodz unas od nowki wiec nie zniszczona ale najwiekszy mankamet brak nozy  i na pryzmie sporo roboty by   rozwalic i ubic  i sie wacham co szukac  sieczkarni czy wiekszej przyczpy niby sieczkarnia bardziej uniwersala ale za to przyczepa moge wozic sam. cos   bedzie lepsze?

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

136

Czegokolwiek nie czepiałbym się robić, to zawsze ustawiam robotę pod siebie, czyli jedną osobę. W przypadku jakby Ci się coś stało łatwiej jest zastąpić jednego człowieka jak dwie czy trzy. Prościej wytłumaczyć i dopilnować....

137

i tu kolego masz racje bo ciezko o ludzi do pracy a juz o kumatych w temacie to cakiem brak. no ja sie jak cos to dogaduje i tak z  kuzynem lub kolega ktory ubija pryzme ja woze a ojciec oprzata krowy a miedzy czasie grabi mi trawe wiec gdy byla by sieczkarnia musial bym kolowac przynajmiej jescze z 2 osoby. a to moze byc trudne. czyli jednak wepada na korzysc przyczepy tylko z 2 strony laki mamy na torfach czasami i ta swoja mala potrafie utopic jak juz to musze szukac na tandemie. a  moze ktos z formowiczow ma cos do sprzedania?

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

138

panowie a niema ktoś ksiażki od claas sprinter 440 lub 450 przyczepa samozbierająca

139

Tej Andrzeja może moja mengele będzie na sprzedaż wiosną, zobaczymy czy finanse pozwolą na coś więcej. Bez noży to trochę lipa. Najpierw miałem mengela na jednej osi i tylko miał 15 noży ale to już było coś. Teraz jest na tandemie, bodajże 33 noże i okazuje się też już przymała. Teraz jak coś to z pełnym rotorem i skrętną ośką.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

140

A ja tam sianokiszonki w kostkach nie zamienił bym na żadną pryzmę czy silos ......