Odp: Dopłaty 2015-2020
drzewa wyciąć .sprzedać, talerzówka i łubin na sztukę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
drzewa wyciąć .sprzedać, talerzówka i łubin na sztukę.
maoze krówki tam wypasaj
Krowy odpadaja bo hodowli nie mam. A co do ściągnięcia drzew to czy można scinqc drzewa które maja więcej jak 10 lat. ?
nie większe jak 15cm w obwodzie mierząc na 1m wysoko od poziomu terenu. Innymi słowy krzaki. A jak masz tam siedliskówkę i chroniony krajobraz to dupa z wycinką...
Łąki i pastwiska w program ochrona siedlisk ptaków (na Naturze 2000 jeszcze można) koszenie raz do roku po pierwszy sierpnia a pole to nie wiem na co obecnie można się załapać.
Jakie warunki trzeba spełnić do tego programu. ? Pole i tak zaroslo drzewami w większej części
wniosek do gminy na wycinkę , albo dadzą albo nie . ja bym próbował . u nas dają bez problemów na polach.
Nawet jeśli jest to dzialka anr?
Jako dzierżawca, bedziesz musiał mieć klepnięte wniosek przez Anr, że się zgadzają.
ANR nie robi problemu.
Na łące jest norma ile może być maksymalnie drzew na ha.Jeśli jest dużo drzew to cienkie drzewa do dziesięciu cm obwodu (na wysokości jednego metra nad ziemią)można wyciąć bez zezwolenia na wszystko co ma więcej potrzeba zezwolenie z Urzędu Gminy. Co do programu to musisz się skontaktować z doradcą z ODR-u który może robić programy rolno-środowiskowe. Dodatkowo na program ochrona siedlisk ptaków potrzebna jest dokumentacja przyrodnicza ornitologiczna którą musi wykonać uprawniony ornitolog (doradca ODR-u na pewno będzie miał do niego kontakt). Wykonanie planu R-Ś i ekspertyzy ornitologicznej jest płatne ale pieniądze odzyskasz bo w pierwszym roku Agencja zwraca koszty.Dopłata do siedlisk ptaków na Naturze 2000 w starym programie była 1500 PLN do ha.Powodzenia.
Dzięki wszystkim za porady. W tygodniu rusze z tematem to postaram sie opisać jak to wyglada faktycznie po tych urzędach
jak tam dopłaty? ja jeszcze nawet decyzji nie dostałem...
Ja decyzję dostałem. Po 2 tyg kasa , ale to jeszcze nie wszystko. Płacą w ratach.
nie łudź się, jak mówią że dadzą to mówią, jak powiedzą że zabiorą to zabiorą.
Ja też jeszcze czekam, ani złotówki nie przelali
a u nas 2 raty jak na razie ... a kolega dostał pismo że z powodu trudnych warunków płatności się przedłużą ...
Współczuje!!!!! Szkoda gadać Wojtuś co? Wydatków trochę miałeś mowa o case to grosz by się pewnie przydał.
Bardzo współczuję wszystkim tym którzy jeszcze nie otrzymali dopłat.Ja miałem to wielkie szczęście,że dopłaty otrzymaliśmy z żoną w styczniu.Dwa oddzielne wnioski po ok.26 ha złożone w różnych powiatach a kasa otrzymana jednego dnia.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo