41

Odp: świnie ?

jestem śmiertelnie poważny,sami po kolei będzie padać a razem jest szansa.Niemiec zabrał buraki,ziemniaki,pomidory,chmiel,tytoń,świnie,szopka z ubojem rytualnym i krówki też wykończy.

42 Ostatnio edytowany przez androl (2016-05-14 07:50:54)

Tomek rzucasz hasła z przed 150 lat, pewnie znaleźliśmy się jako Naród w podobnej sytuacji. Jak Niemiec znowu sam sobie strzeli w kolano, tylko wtedy mamy szansę.

Sorry wnoszę poprawkę, albo gdy RN dojdzie do władzy wink

43

kamilz napisał/a:

Żeby u nas w ogóle  nie było świń to najpierw trzeba by nauczyć jeść takie gó.no jakie jest teraz w drobiu.Póki jeszcze ludzie pamiętają jak smakuje prawdziwa kiełbasa to nasze świnie mają szansę pod warunkiem że nasze małe zakłady będą dalej produkowały wg starych receptur i nawet za dużo większą cenę bo na takie rzeczy są i będą klieci.

swego czasu woziłem świnie do małej ubojni pod krotoszynem pani ją zmodernizowała za unijne pieniądze ,ale nasi wspaniałomyślni weterynarze o mały włos wykończyli by ją kontrolami kupa debili:stu:u nas za zabicie kabana jest 600 stówek i 5lat w zawiasach somsiad tego doświadczył a weterynarzyki płaczą że mało zarabiają .

44

według mnie to żyjemy jak za okupacji nie wolno zabić kabana !!!

45

Ta a teraz nawet wlasnej ziemi nie wolno sprzedać

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

46

powinny zmienić się przepisy że na własny użytek nie powinno być kolczyków i paszportów .

47

dzisiaj w tv mówili o wsparciu hodowli koni więc jak chcą wspierać konie to czemu nie świnki ?

48

Zwierzaki które można hodować przemysłowo, poprzednicy jak i obecni przy korycie, odpuścili sobie na rzecz koncernów.

49

dzisiaj w tv trwam był program o świnkach na wschodzie Polski i tam jest wielki problem a najgorsze jest to że to wina byłego rządu bo jak pomór się zbliżał do granic to mądre głowy wymyśliły że lepiej w ogóle nie odstrzelać dzików to pomór sam zginie tylko że przez te 2 lata populacja dzika zwiększyła się parę razy a choroba szaleje i tu jest moje pytanie czy te działania nie były celowe żeby zniszczyć hodowlę świnek w Polsce ? i sprowadzać mięso kiepskiej jakości z niemiec i danii ? czemu dzik jest ważniejszy od chowu świnek gdzie z tego żyją ludzie ? a może zrobić jak w hiszpanii i zakazać chowu świnek ? tu niemiec i duńczyk będą skakać z radość.

50

najprościej zafundować jakiemuś dziczkowi z asf wycieczkę do niemiec albo dani, niech pozna dobrobyt i porządek...

51

Jak tak dalej będzie ASF zwalczany to prędzęj czy później dojdzie do nich.

52

Jak dotrze do niemiec ,dani to asf nie będzie już groźnym wirusem w dokumentach weterynaryjnych ...
Tomek jako narodowiec bież chorą świnię i jazda na wycieczkę po landach zachodnich ..... wink

53

taki tam katarek...

54

znając Tomka to powinien zrobić trasę pod hasłem, " Cyrk z Polski- radość każdego Niemca" big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

55

koseś napisał/a:

Jak dotrze do niemiec ,dani to asf nie będzie już groźnym wirusem w dokumentach weterynaryjnych ...
Tomek jako narodowiec bież chorą świnię i jazda na wycieczkę po landach zachodnich ..... wink

rzeczywiście poważnie o tym myślę smile

56

poszperałem w necie i w danii dzików nie ma a w niemczech w zeszłym roku zaczęli odstrzał więc to nic nie da   http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 53074.html

57

ale to z 2014 roku, tam mają też problem z dzikunami w miastach, w centrum berlina też można je spotkać, i tam potrzebują katarku dostać...

58

tomek1974 napisał/a:

poszperałem w necie i w danii dzików nie ma a w niemczech w zeszłym roku zaczęli odstrzał więc to nic nie da   http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 53074.html

a u nas jak dzik mały to nie strzelaja...

Rolnik z powołania:-)

59

dopiero jak się naje ziemniaków i kukurydzy to podrośnie...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

60

dokładnie tak. jak nic sie nie zmieni to kuku nie będe siał. niby maja zwiekszyc odstrzał dzikusów wiec jeszcze rok posieje jak dalej mi zniszcza to rezygnuje

Rolnik z powołania:-)