Odp: świnie ?
jestem śmiertelnie poważny,sami po kolei będzie padać a razem jest szansa.Niemiec zabrał buraki,ziemniaki,pomidory,chmiel,tytoń,świnie,szopka z ubojem rytualnym i krówki też wykończy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » świnie ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jestem śmiertelnie poważny,sami po kolei będzie padać a razem jest szansa.Niemiec zabrał buraki,ziemniaki,pomidory,chmiel,tytoń,świnie,szopka z ubojem rytualnym i krówki też wykończy.
Tomek rzucasz hasła z przed 150 lat, pewnie znaleźliśmy się jako Naród w podobnej sytuacji. Jak Niemiec znowu sam sobie strzeli w kolano, tylko wtedy mamy szansę.
Sorry wnoszę poprawkę, albo gdy RN dojdzie do władzy
Żeby u nas w ogóle nie było świń to najpierw trzeba by nauczyć jeść takie gó.no jakie jest teraz w drobiu.Póki jeszcze ludzie pamiętają jak smakuje prawdziwa kiełbasa to nasze świnie mają szansę pod warunkiem że nasze małe zakłady będą dalej produkowały wg starych receptur i nawet za dużo większą cenę bo na takie rzeczy są i będą klieci.
swego czasu woziłem świnie do małej ubojni pod krotoszynem pani ją zmodernizowała za unijne pieniądze ,ale nasi wspaniałomyślni weterynarze o mały włos wykończyli by ją kontrolami kupa debili:stu:u nas za zabicie kabana jest 600 stówek i 5lat w zawiasach somsiad tego doświadczył a weterynarzyki płaczą że mało zarabiają .
według mnie to żyjemy jak za okupacji nie wolno zabić kabana !!!
Ta a teraz nawet wlasnej ziemi nie wolno sprzedać
powinny zmienić się przepisy że na własny użytek nie powinno być kolczyków i paszportów .
dzisiaj w tv mówili o wsparciu hodowli koni więc jak chcą wspierać konie to czemu nie świnki ?
Zwierzaki które można hodować przemysłowo, poprzednicy jak i obecni przy korycie, odpuścili sobie na rzecz koncernów.
dzisiaj w tv trwam był program o świnkach na wschodzie Polski i tam jest wielki problem a najgorsze jest to że to wina byłego rządu bo jak pomór się zbliżał do granic to mądre głowy wymyśliły że lepiej w ogóle nie odstrzelać dzików to pomór sam zginie tylko że przez te 2 lata populacja dzika zwiększyła się parę razy a choroba szaleje i tu jest moje pytanie czy te działania nie były celowe żeby zniszczyć hodowlę świnek w Polsce ? i sprowadzać mięso kiepskiej jakości z niemiec i danii ? czemu dzik jest ważniejszy od chowu świnek gdzie z tego żyją ludzie ? a może zrobić jak w hiszpanii i zakazać chowu świnek ? tu niemiec i duńczyk będą skakać z radość.
najprościej zafundować jakiemuś dziczkowi z asf wycieczkę do niemiec albo dani, niech pozna dobrobyt i porządek...
Jak tak dalej będzie ASF zwalczany to prędzęj czy później dojdzie do nich.
Jak dotrze do niemiec ,dani to asf nie będzie już groźnym wirusem w dokumentach weterynaryjnych ...
Tomek jako narodowiec bież chorą świnię i jazda na wycieczkę po landach zachodnich .....
taki tam katarek...
znając Tomka to powinien zrobić trasę pod hasłem, " Cyrk z Polski- radość każdego Niemca"
Jak dotrze do niemiec ,dani to asf nie będzie już groźnym wirusem w dokumentach weterynaryjnych ...
Tomek jako narodowiec bież chorą świnię i jazda na wycieczkę po landach zachodnich .....
rzeczywiście poważnie o tym myślę
poszperałem w necie i w danii dzików nie ma a w niemczech w zeszłym roku zaczęli odstrzał więc to nic nie da http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 53074.html
ale to z 2014 roku, tam mają też problem z dzikunami w miastach, w centrum berlina też można je spotkać, i tam potrzebują katarku dostać...
poszperałem w necie i w danii dzików nie ma a w niemczech w zeszłym roku zaczęli odstrzał więc to nic nie da http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec … 53074.html
a u nas jak dzik mały to nie strzelaja...
dopiero jak się naje ziemniaków i kukurydzy to podrośnie...
dokładnie tak. jak nic sie nie zmieni to kuku nie będe siał. niby maja zwiekszyc odstrzał dzikusów wiec jeszcze rok posieje jak dalej mi zniszcza to rezygnuje
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » świnie ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo