Temat: znikło ciśnienie
Kupiłem kombajn E-514 wszystko było w porządku ciśnienie miał 4 atmosfery po wymianie oleju i filtra ciśnienie spadło do 1 atmosfery i nie rośnie.Co może być przyczyną.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » znikło ciśnienie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupiłem kombajn E-514 wszystko było w porządku ciśnienie miał 4 atmosfery po wymianie oleju i filtra ciśnienie spadło do 1 atmosfery i nie rośnie.Co może być przyczyną.
Sprawdź czy Ci filtra nie schrupalo....
tylko filtry od piotra zakładaj
Dzięki jak sprawdze to dam znać .
tylko filtry od piotra zakładaj
Nie koniecznie. Filtrona są naprawdę dobre! Najgorsze jakie miałem to z Pankowa. Najczęstszą przyczyną awarii filtra np. wciąganie jest montaż na sucho. Trzeba zalać olejem potem składać i nie ma prawa się nic dziać. Mi trzyma 5bar i nic się nie dzieje. Filtrona u brata kupuję za 8 złociszy a paliwowego nie mogę znaleźć oznaczenia dla filtrona.
nigdy nie zakładałem z filtrona i nie założę ale każdy ma wolną wole.
Najlepszy filtr jaki miałem to oczywiście od Piotra już po samej budowie widać ze dobrej jakości są w porównaniu z krajowymi to lepszy papier więcej listków, jeszcze może być filtr z sedziszowa.Obu tych filtrów nie da sie w dloni zgiąć!! A najgorszy oczywiście filtron papier zadki i gniesie we wszystkie strony!!! Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje.
Filtr filtrona ,to sama cena mówi ze to nie może być coś dobrego,użyłem tych filtrów jak się nie mylę trzy razy i za każdym razem wyjąłem zgnieciony. Sędziszów nie jest zły ,ale nie zawiodłem się na filtrach od PiotraK.
Ja przez 6 lat kładę filtrona do 14-tki bo knechta ani Boscha ni ma i nic mi się jeszcze nie zgniotło!
Mnie też filtron nigdy nie zawiódł i nie zalewam go olejem jak niektórzy doradzają a ciśnienia mam 5.5 (wymiana na czas i but w podłogę )
stachu i arek powiedzcie ile kosztują wasze filtrony jak zakladacie a niech powiedzą ci wszyscy co zakladają filtry od piotra jaka ich cena i będzie moze porównanie ceny do jakosci
Coś 20-25 złociszy a od Piotrka też brałem nawet ostatnio 10sztuk i też są porządku jak i paliwowe i powietrzne . Co do filtrona słyszałem źe ktoś podrabia je i z tad problem . Do aut też tylko u mnie filtron idzie i nie ma problemów tylko to musi na nim pisać że filtron robił bo inaczej bym nie kupił . Każdy ma wybór i jak uważa że są złe to niech bierze od Piotra i sprawa prosta a cena chyba przystępna
Niestety nie schrupało filtra i trzeba szukać dalej .teraz ciśnienie 0,5 atmosfery i nie rośnie nadal.A może to pompa?
Może głupie pytanie ale ile masz oleju w silniku ? Sprawdź zawór ciśnieniowy może coś podeszło pod niego
A jaki masz zegar elektroniczny czy ciśnieniowy?
zalałem go olejem i filtr nowy odpaliłem poszło na 4 atmosfery i po chwili spadło na 1 atmosfere jaka moze być przyczyna pompa bo zegar mam ciśnieniowy ?
dolej oleju
Tomek ma rację, zatankuj olej. tak 5 cm powyżej uszczelki miski olejowej - ok 30 l. Też to miałem, już z 10 razy opisywałem to na forum.
Zalałem olejem ok 30 litrów i nadal to samo ciśnienie spada.
To zostało Ci tylko zrzucić miskę i sprawdzić czy jeszcze masz rurkę którą pompa ciągnie olej z wymiennika ciepła. może się odkręciła ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » znikło ciśnienie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo