Odp: hamulce ....
Bez urazy ale ten zawór wygląda jakby 20 lat leżał na dnie morza. Nie wiem czy coś z niego będzie.
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ pneumatyczny » hamulce ....
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bez urazy ale ten zawór wygląda jakby 20 lat leżał na dnie morza. Nie wiem czy coś z niego będzie.
mój w środku też wyglądał jak by leżał na dnie moża ale rozmontowałem na tokarce wyszlifowałem nowe uszczelki tawotem posmarowałem i działa spowrotem
to jest jednak ciągnik brudzi sie a za kołem ciężko umyć zabiorę sie do niego ale jeszcze takie pytanko hamulce chodzi ciężko sprzęgło i kierownica chodzą dobrze i teraz czy coś z zaworem pod kabina czyściłem go sprężarka ale nie rozkręcałem na części pierwsze czy szukać raczej w pompce wspomagania hamulca ? szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem na forum z własnego doświadczenia wiem ze jak sie ten zawór sie zabrudzi to nie działa wspomaganie sprzęgła
dziwne hamulec zawsze chodził najlżej
mi też kiera i sprzęglo cieżko chodzą a hamulec lekko
czyli nie wiadomo jak to jest z tym zaworem czy jak jest wspomaganie sprzęgła to i hamulec powinien działać ?
Dupa tam, wystarczy, że dławik się przytka i po sprawie.
Odkręć rurkę doprowadzająca olej do serwa hamulca,na króćcu łączącym powinien być dławik o którym wspomniał MAREKPE,sprawdź czy się nie zapchał,bo jak nie ma dopływu oleju to wpomaganie nie zadziała.
Koledzy właśnie u mnie tak ucieka ze jak zaciągne ręczny to całe powietrze ze zbiornika ujdzie
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ pneumatyczny » hamulce ....
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo