5,761

Odp: GG FORUMOWE

co oznacza falujaca wskazówka cisnienia oleju?

Rolnik z powołania:-)

5,762

Przycinający się zawór na pompie olejowej w silniku. Jeśli wahania są małe to nic z tym nie rób. Nowa pompa hylmetu od nowości 90% tak ma.

5,763

zawór lub coś jest smarowane pulsacyjnie. Olej leci tylko przez ułamek obrotu silnika. Tak smarowany jest między innymi rozrząd. Na pewno nie we wszystkich silnikach ale ....
Elektroniczny zegarek nie zawsze pokaże a taki na wężyk owszem

5,764

zegar na węzyk ciągnik to 360 a cisnienie na rozgrzanym silniku przy obr 1600 wacha sie miedzy 3a 4 atm na obr 850 cisnienie 3 atm i nie wachluje

5,765

U mnie zegar był trafiony i falował.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

5,766

u mnie falowało w 385 i zatarło się centralne koło zębate w rozrządzie.
tsza uważać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,767

to ten silnik po remoncie. co olej miał w wodzie okazało sie ze blok pekniety, mechanik gdzies go woził do spawania, a ja teraz załozyłem mu zegar i takie oto objawy

5,768

Wrzuć link np. allegro z zegarem, który kupiłeś!

5,769

I widzisz, na co było zakładać ten zegar? Ino problem masz smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

5,770

Nie ma to jak lampka .............. zwsze idealne ciśnienie  wink

5,771

hmm  a co do tego zegara to jest bezpośrednio w blok wkrecony czy  wężyk w blok i dopiero zegar ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5,772

w bloku trujnik i a trujnika czujnik, wężyk i zegar w kabinie. a jaki to nie mam pojecie nie brałem na allegro wiec ciężko będzie znalęść cos podobnego. napisy na nim cyrylica

5,773

http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-ole … 40948.html Te są pewne!

5,774

zauważyliście że w nowych ciągnikach nie ma manometru? jest tylko lampa i koniec.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

5,775

Bo po co się stresować wink Jak miałem starego malucha z kiepskim silnikiem i na rozgrzany silniku i postojowych obrotach świeciła mi się lampka od ciśnienia oleju to tato powiedział że jak mnie to denerwuje to mam to zakleić plastrem i po problemie ......
Po miesiącu kupiliśmy nowy silnik .

5,776

nie ten. ale mnijsza o to silnik oddaje i albo niech daje kase, albo inny po raz kolejny woda ucieka w olej

5,777

http://www.sklep.mizar.com.pl/czujnik-w … -8877.html

Coś takiego pewnie masz. Co do tego wskaźnika to powiem tyle że jak go założyłem odpalilem ciągnik i zgasilem to zegar zatrzymał się na 3 tam. Z tego zestawu to tylko ta przystawka dobra, wężyk pożal się Boże i zegar na złom od razu.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

5,778

dziwne ba ja mam to założone w ciapku,agregacie,303 i sprawdza się dobrze no w ciapku poci się na wężyku ,wskażniki temperatury też są dobre.

5,779

Kupiłem tego dwie sztuki i obie na złom. Także to nie przypadek

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

5,780 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2016-06-16 07:51:16)

Warto się w coś takiego pchać czy da radę tym jechać na 15 -20 cm, mam agregat talerzowy ale przed siewem trzeba by trochę głębiej zrobić. Czy lepiej szukać coś na non stop zabezpieczeniu. Trochę rama wydaje się słaba i chyba nie ma jak regulować głębokości na wale.

http://olx.pl/oferta/kultywator-po-scie … 40c1f2e624