Odp: GG FORUMOWE
co oznacza falujaca wskazówka cisnienia oleju?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 287 288 289 290 291 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co oznacza falujaca wskazówka cisnienia oleju?
Przycinający się zawór na pompie olejowej w silniku. Jeśli wahania są małe to nic z tym nie rób. Nowa pompa hylmetu od nowości 90% tak ma.
zawór lub coś jest smarowane pulsacyjnie. Olej leci tylko przez ułamek obrotu silnika. Tak smarowany jest między innymi rozrząd. Na pewno nie we wszystkich silnikach ale ....
Elektroniczny zegarek nie zawsze pokaże a taki na wężyk owszem
zegar na węzyk ciągnik to 360 a cisnienie na rozgrzanym silniku przy obr 1600 wacha sie miedzy 3a 4 atm na obr 850 cisnienie 3 atm i nie wachluje
U mnie zegar był trafiony i falował.
u mnie falowało w 385 i zatarło się centralne koło zębate w rozrządzie.
tsza uważać.
to ten silnik po remoncie. co olej miał w wodzie okazało sie ze blok pekniety, mechanik gdzies go woził do spawania, a ja teraz załozyłem mu zegar i takie oto objawy
Wrzuć link np. allegro z zegarem, który kupiłeś!
I widzisz, na co było zakładać ten zegar? Ino problem masz
Nie ma to jak lampka .............. zwsze idealne ciśnienie
hmm a co do tego zegara to jest bezpośrednio w blok wkrecony czy wężyk w blok i dopiero zegar ??
w bloku trujnik i a trujnika czujnik, wężyk i zegar w kabinie. a jaki to nie mam pojecie nie brałem na allegro wiec ciężko będzie znalęść cos podobnego. napisy na nim cyrylica
http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-ole … 40948.html Te są pewne!
zauważyliście że w nowych ciągnikach nie ma manometru? jest tylko lampa i koniec.
Bo po co się stresować Jak miałem starego malucha z kiepskim silnikiem i na rozgrzany silniku i postojowych obrotach świeciła mi się lampka od ciśnienia oleju to tato powiedział że jak mnie to denerwuje to mam to zakleić plastrem i po problemie ......
Po miesiącu kupiliśmy nowy silnik .
http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-ole … 40948.html Te są pewne!
nie ten. ale mnijsza o to silnik oddaje i albo niech daje kase, albo inny po raz kolejny woda ucieka w olej
http://www.sklep.mizar.com.pl/czujnik-w … -8877.html
Coś takiego pewnie masz. Co do tego wskaźnika to powiem tyle że jak go założyłem odpalilem ciągnik i zgasilem to zegar zatrzymał się na 3 tam. Z tego zestawu to tylko ta przystawka dobra, wężyk pożal się Boże i zegar na złom od razu.
dziwne ba ja mam to założone w ciapku,agregacie,303 i sprawdza się dobrze no w ciapku poci się na wężyku ,wskażniki temperatury też są dobre.
Kupiłem tego dwie sztuki i obie na złom. Także to nie przypadek
Warto się w coś takiego pchać czy da radę tym jechać na 15 -20 cm, mam agregat talerzowy ale przed siewem trzeba by trochę głębiej zrobić. Czy lepiej szukać coś na non stop zabezpieczeniu. Trochę rama wydaje się słaba i chyba nie ma jak regulować głębokości na wale.
Strony Poprzednia 1 … 287 288 289 290 291 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo