Odp: 323 włącznik pompy hydraulicznej
Traktor wyjaśnij co oznacza "sprawdz sekcje w rozdzielaczu" ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » 323 włącznik pompy hydraulicznej
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Traktor wyjaśnij co oznacza "sprawdz sekcje w rozdzielaczu" ?
albo cuś zablokowało zawór i jest otwarty... Tak miałem w kombajnie
Gdzie w forszu 303 włancza się pompę dziś rano jeszcze przy odpinaniu pługa chodziło wszystko a teraz brak reakcji ramion tylko jakiś metaliczny dźwięk z okolicy sprzęgła wydaje mi się że pompę musiało rozłączyć
Siedem lat na forum .................
heh nigdy nie było to potrzebne, znalazłem fotkę już z umiejscowieniem, lecz niestety u mnie jej nie ma po ściagnieciu dekla od spodu i wsunięciu trybu na swoje miejsce na wałku jest miejsce żeby go zabezpieczyć
Co brakuje bo mogę mieć?
sprężyną lub drutem
koledzy czym otworzyć te zdjęcia na pierwszej stronie hodzi mi o opis dzwigni
Witam panowie otuz mam maly problem ktory wystapil w moim 303 podczas uzywania hydrauliki zewnętrznej byl duzy opór silownika wiec ciagnik pracowal na zwiekszonych obrotach i nagle przestala dzialac w ogóle pojawil sie metaliczny dzwiek zachodzacych na siebie zebatek czy cos takiego ramiona podnosnika sie unosza ale z problem i metaliczny dźwięk narasta . Czy możliwe jest ze oberwalo sprzegielko łącząca pompe z ciagnikiem ? Dodam ze pompa ruska pol roku temu zakladana
raczej puściło coś w sprzegięłku.
Po kolei. I ja i sąsiad mieliśmy podobny problem i w obu przypadkach skończyło się pomajstrowaniem przy dźwigience schowanej pod ramą.
U mnie np sprężyna trzymająca dzwigienkę wycieła sobie w otworze kanalik przez co nie była właściwie naciągnięta. Przy obciążeniu w rozdzielaczu robiło się cicho za to buczało coś pod nogami
tam są kulki i takie grzybki u mnie kiedyś zaciął się wodzik co przesuwa kulki
winowajcą okazała się ośka włanczająca pompe z jednej strony pekła już zamówiona kolejna i czekam na składanie spowrotem
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » 323 włącznik pompy hydraulicznej
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo