21

Odp: Żniwa 2016

Chciałem dzisiaj jechać kosić jęczmień ale od rana popadało

22

a ja dzisiaj picuje maszyne do zniw

Nie ma to jak FORTSCHRITT

23

A mój jeszcze śpi :hmmm: Strach wyciągać big_smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

24

Ja właśnie zakończyłem przegląd, w tym roku to będzie miał spacerek po polach sad

25

ja dzisiaj trochę młóciłem albo inaczej ustawiam wiatry smile

26

Tzn?

27

prawa strona dmucha mocniej i trzeba było to wyrównać,gdyby nie popadało to bym skończył a tak do soboty czekać trzeba.

28

A czemu tak? Klapę miałeś nierówno?

29

wjechałem w jęczmień .... niby suchy lecz 17 wilgotności ....
a może być max 15 ...  ustawiłem kombajn    przejechałem poprzeczniaka  i do domu bo już pada .... wrrr a jutro by już był gotowy

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

30

zasuwy są nierówno ale miałem lepsze jaja na dzień dobry tłumik się urwał ale czasu mało to jeździłem bez po obiedzie padł jeden pas od młocarni i kończyłem na jednym i dzisiaj znalazłem jakiegoś leżaka od 516 tylko krótszy 3500 od nominału a szkoda było kasy na nowe 400zł więc go założyłem jako jeden a że dłuższy o 30cm od oryginału to dołożyłem napinacz i śmigał dzisiaj aż miło:)

31

ja też wyjechałem wczoraj po południu ok.16 tej w jęczmień może wykosiłem morgę ale jak zawiało to słomy na za kombajnem ani jednej normalnie szok taka fala przeszła najpierw wiatr a potem deszcz

32

Dzisiaj skończyłem kosić jęczmień, słoma zebrana o plonie lepiej nie mówić, oby dalej było lepiej

33

Jęczmień dzisiaj wykoszony -jedno z głowy

34

jechałem prawie tydzień temu w dolnośląskie to różnica w zbożach ogromna. Myślę, że żniwa zaczną się tam ok 2tygodnie wcześniej niż u nas.

35

Wczoraj patrzyłem żyto , na V klasie jeszcze da się przełamać na paznokciu ale tydzień dobrego słońca i będę próbował ciąć.

36

U nas ( dolny Śląsk) już reglonują rzepaki.  Ja swój ''poplon'' będę pryskal albo dzisiaj albo po jutrze bo jakieś wiatry mają być... żniwa za pasem a ja heder mam w kilku kawałkach ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

37

No więc tak z rana  Randap na rzepaki  i jedno z głowy
a następnie w jęczmień  ozimy ...  wykoszony zawieziony na słodownię  i po kłopocie ....  średnia  ledwo 8t z ha .... słabo .., wyglądał na więcej,

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

38

Takie zbiory pomarzyć na piaskach ankary sad

39

dla mnie też abstrakcja

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

40

Wojtas u nas nie wiadomo czy z dwóch hektarów tyle będzie ?