Odp: Żniwa 2016
Chciałem dzisiaj jechać kosić jęczmień ale od rana popadało
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałem dzisiaj jechać kosić jęczmień ale od rana popadało
a ja dzisiaj picuje maszyne do zniw
A mój jeszcze śpi :hmmm: Strach wyciągać
Ja właśnie zakończyłem przegląd, w tym roku to będzie miał spacerek po polach
ja dzisiaj trochę młóciłem albo inaczej ustawiam wiatry
Tzn?
prawa strona dmucha mocniej i trzeba było to wyrównać,gdyby nie popadało to bym skończył a tak do soboty czekać trzeba.
A czemu tak? Klapę miałeś nierówno?
wjechałem w jęczmień .... niby suchy lecz 17 wilgotności ....
a może być max 15 ... ustawiłem kombajn przejechałem poprzeczniaka i do domu bo już pada .... wrrr a jutro by już był gotowy
zasuwy są nierówno ale miałem lepsze jaja na dzień dobry tłumik się urwał ale czasu mało to jeździłem bez po obiedzie padł jeden pas od młocarni i kończyłem na jednym i dzisiaj znalazłem jakiegoś leżaka od 516 tylko krótszy 3500 od nominału a szkoda było kasy na nowe 400zł więc go założyłem jako jeden a że dłuższy o 30cm od oryginału to dołożyłem napinacz i śmigał dzisiaj aż miło:)
ja też wyjechałem wczoraj po południu ok.16 tej w jęczmień może wykosiłem morgę ale jak zawiało to słomy na za kombajnem ani jednej normalnie szok taka fala przeszła najpierw wiatr a potem deszcz
Dzisiaj skończyłem kosić jęczmień, słoma zebrana o plonie lepiej nie mówić, oby dalej było lepiej
Jęczmień dzisiaj wykoszony -jedno z głowy
jechałem prawie tydzień temu w dolnośląskie to różnica w zbożach ogromna. Myślę, że żniwa zaczną się tam ok 2tygodnie wcześniej niż u nas.
Wczoraj patrzyłem żyto , na V klasie jeszcze da się przełamać na paznokciu ale tydzień dobrego słońca i będę próbował ciąć.
U nas ( dolny Śląsk) już reglonują rzepaki. Ja swój ''poplon'' będę pryskal albo dzisiaj albo po jutrze bo jakieś wiatry mają być... żniwa za pasem a ja heder mam w kilku kawałkach ....
No więc tak z rana Randap na rzepaki i jedno z głowy
a następnie w jęczmień ozimy ... wykoszony zawieziony na słodownię i po kłopocie .... średnia ledwo 8t z ha .... słabo .., wyglądał na więcej,
Takie zbiory pomarzyć na piaskach ankary
dla mnie też abstrakcja
Wojtas u nas nie wiadomo czy z dwóch hektarów tyle będzie ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo