Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Od listopada 2013 czekałem do dziś by za tucznika dostać minimum 5zł netto. 2,5 roku na granicy opłacalnościub poniżej. Jak długo się cena utrzyma? ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od listopada 2013 czekałem do dziś by za tucznika dostać minimum 5zł netto. 2,5 roku na granicy opłacalnościub poniżej. Jak długo się cena utrzyma? ??
Latem zawsze są lepsze ceny tuczników, jak długo obecna się utrzyma ?
Obserwuję cały czas ceny nawozów, zawsze kupuję gdy wydają się najniższe.
Na dziś mam ofertę, saletra min 10 t 880 zł/t brutto czy to już koniec obniżek ? jeżeli od poniedziałku nie będą niższe, czyli od lipca, to biorę i w tej cenie.
Jak jest w pozostałych rejonach ?
Ale saletra wapniowo magnezowa czy standardowa ? U nas saletra 1000zł... Mocznik 1200zł...
A u nas mleko wychodzi 1.16zł tylko że teraz można śmiało produkować i wgl bo Mlekpol podpisał Umowę z Chinami i zniósł ograniczenie cenami A i B... Można będzie z 3 krówki dokupić Będzie pełny zbiornik mleka
Zazdroszczę Ci u mnie 99 groszy i nie widać poprawy
Jaka mleczarnia i jaka ilość?
SDM Wieluń ilości 7919 litrów , tłuszcz 4.14 %
To jeszcze nie tak źle U mnie za Czerwiec wyszło ok 15tyś L tylko że teraz parametry słabe bo młoda trawa i mało włóka ma i różnie to wychodzi ale jako tako jest ok
Karol policz ile wapno kosztuje w saletrze.
Trochę kosztuje...
Saletra z LITWY 825 PLN
jaka ilość tej saletry ??
W chemirolu już poniżej 800 saletra i przedstawiciel mówi aby jeszcze poczekać bo może być taniej ......
zadzwońcie do Anwilu to zobaczycie jakie ceny mają hurtownicy bo tobie nie sprzedadzą.
Jeśli nie jesteś ich zarejestrowanym klientem hurtowym to możesz sobie co najwyżej ze sprzątaczką porozmawiać .
A czy ktoś wie skąd tak niskie ceny tych nawozów? MOże trzeba już zrobić cały zapas na przyszły rok?
Zazwyczaj na taki sezon ceny spadają... Mniejszy popyt jest... Tak myślę.. No i nie wszyscy mają miejsce żeby kupić na wszystkie jesienne i wiosenne uprawy... Lecz jak by się miało więcej pieniędzy to pewnie z tatą byśmy kupowali na przyszły sezon wszystkie nawozy bo stawiac ma się gdzie...
Wieloskładnikowe są nawet droższe niż w ubiegłym roku o tej porze. Potaniały mocno azotowe, gaz tani ? Wszyscy okoliczni sprzedawcy na dziś czekają na nowe cenniki, ja też się wstrzymam z zakupem, ma być jeszcze taniej ?
Scoda stosujesz tą litewską ? jeżeli tak to jakie są twoje spostrzeżenia.
To litewską to pierwszy raz kiedyś jak różnica była 300 na tonie to rosyjski mocznik i było ok.Ja już mam wszystkie nawozy na przyszły rok i azot i NPK więc trudno będzie taniej czy będzie drożej ale wolę w towarze niż na koncie.Teraz zauważyłem że tych zielonych z awatara już nie ma więc trzeba zmienić na coś co przypomina nazwę użytkownika.
Pstryknij fotę kombajnowi i dalej będzie fortschritt.
Jeśli nie jesteś ich zarejestrowanym klientem hurtowym to możesz sobie co najwyżej ze sprzątaczką porozmawiać .
ale jesteś, a skąd wiesz czy to nie tomek razem z prezesem nie ustalają ceny
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo