Odp: facelia
za mna chodzi swierzy miodzik...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
za mna chodzi swierzy miodzik...
Na piasku są już brązowe nasionka oczywiście w zielonej łusce. Kiedy to palić reglone?
W ubiegły roku uprawiałem po pierwszy raz i macoszemu. Jak pojechałem na pole to się osypywała. Nie chcę w tym roku przegapić bo z torbami pójdę...
ja będę ciął
własnie dajcie foty takiej co trzeba desykowac porównam ze swoja
U mnie na piachach dolne nasionka już są gotowe do omłotu.
Dolne i to nie wszystkich kwiatów. Jutro pada, po jutrze pomyślę......
Jakimś sklejatorem to pryskać?
ja za tydzień tnę bo mam trochę późniejszą ci co wcześniej siali to dzisiaj cieli pokosówkami a jak z cenami bo ponoć nasiane full u nas centrala dopiero w październiku mam brać a o cenie cisza ,ciekawe czy wypłacą 8 zł co obiecali ?
U mojej jeszcze kwitną ostatnie pięterka . Desykacja najprędzej za 1.5 tyg
a ja nie wiem co robic niektóre juz zaczynaja sie otwierac i osypywac a niektóre jeszcze kwitną
a ja nie wiem co robic niektóre juz zaczynaja sie otwierac i osypywac a niektóre jeszcze kwitną
TO DESYKUJ :walka:
otwiera się 1 2 3 pięterka z (strzelam) 20. Problem w tym że 2 kolejne "owoce" są brązowo zielone a reszta jest zieleniutka...
Przesiewator do facelii prawie gotowy.
Sita mają powierzchnię 6m2
Tak ze zbieram z pola cały syf i czyszczę na podwórku. Jak uratuję tym nawet 50kg czystego z ha to ...... x 8 zł x 8ha
Fotki wstawię jak ukończę.
Zostało mi zrobić podawator. Miałem "baterię" kółek do grochu z siewnika napędzanych silnikiem od wycieraczek ale przez swoją głupotę rozwaliłem przekładnię.
Teraz albo zmienić silnik albo albo napędzać wszystko z jednego ale do tego muszę mieć przekładnię pośrednią .
Zostawiłem sobie worek brudów z ubiegłego roku i mogę testować. Projekt nie dokończony ale pierwsze testy są obiecujące.
Idę robić dalej. piździ i pada ale cóż.
otwiera się 1 2 3 pięterka z (strzelam) 20. Problem w tym że 2 kolejne "owoce" są brązowo zielone a reszta jest zieleniutka...
dokładnie tak to wygląda.
dawaj deszcz do mnie
Przesiewator do facelii prawie gotowy.
Sita mają powierzchnię 6m2
Tak ze zbieram z pola cały syf i czyszczę na podwórku. Jak uratuję tym nawet 50kg czystego z ha to ...... x 8 zł x 8ha
Fotki wstawię jak ukończę.
Zostało mi zrobić podawator. Miałem "baterię" kółek do grochu z siewnika napędzanych silnikiem od wycieraczek ale przez swoją głupotę rozwaliłem przekładnię.
Teraz albo zmienić silnik albo albo napędzać wszystko z jednego ale do tego muszę mieć przekładnię pośrednią .
Zostawiłem sobie worek brudów z ubiegłego roku i mogę testować. Projekt nie dokończony ale pierwsze testy są obiecujące.
Idę robić dalej. piździ i pada ale cóż.
czekam na fotki
Tak
Tak, tylko jak. Wieje, mży i nie zanosi się by w tym tygodniu było 2 dni pod rząd bez deszczu.
Tak, tylko jak. Wieje, mży i nie zanosi się by w tym tygodniu było 2 dni pod rząd bez deszczu.
Wieje smutkiem od Ciebie a tak wyczekiwałeś tego deszczu :hmmm:
to tnijcie czy nie ma u was pokosówek ?
Nie nie ma.
A co to by zmieniło?
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo