Odp: Żniwa 2016
U mnie też tylko pomarzyć o takim plonie gdyby mi sypało 8 ton z hektara cieszył bym się jak murzyn blaszką..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie też tylko pomarzyć o takim plonie gdyby mi sypało 8 ton z hektara cieszył bym się jak murzyn blaszką..
to właśnie jedna polska ,tylko ceny równe
Patrzę w prognozę na 7 dni i widzę że żniw faceliowych chyba nie zacznę.
Nie będzie kiedy opryskać a co dopiero skosić. Potrzebne 2 dni jako takiej pogody a tu co dziennie moze padać. Jak suszyło to suszyło. Wczoraj spadło mi 20l Kurcze chyba od początku roku przekroczyłem 100l. Trudno. Deszcz w chwili obecnej nie zaszkodzi....
ma deszcz i narzeka ja wyczekuje deszczu bo sucho jak diabli
Sucho ? potraw ma prawie pół metra i zaczyna gnić od nadmiaru wody........
Ja też nie mogę skosić owsu bo dzień w dzień pada... A nie mam zamiaru robić protez dla krów od nadmiaru piasku w owsie....
od sprawiedliwość... jedni maja za duzo deszczu inni wypatruja
To ja chyba mieszkam na pograniczu was wszystkich bo u mnie jak narazie optymalnie , dwa , trzy dni deszczu potem kilka dni ładnej pogody potem znów deszcz i tak od połowy maja do teraz trwa.
U mnie to sami w miesiącu czerwcu 105 litr na metr kwadratowy
U mnie wkońcu przez 2 dni 6cm wody
U mnie tak sucho że szpadla nie wbije pada do okoła a u mnie trawa nawet ginie
Ukosiłem dziś trochę rzepaku ... dla lepszego wyjazdu z podwórka i powiem że szału nie ma na pierwszy rzut oka ... ale zobaczymy jak się coś więcej ukosi
ja dzisiaj zaczołzem desykacje rzepaku
A ja zacznę Sierpniu
wczoraj opryskałem glifosatem rzepak i po 40 minutach walało deszczu 5 litrów na metr , ciekawe czy się zabieg udał ,
Mówią o min. 2 h ja desykowałem w ubiegłą sobotę, za tydzień małe żniwa.
ja po niedzieli bede desykował, nie wiem czy w pn dam rade bo chyba bedzie groszek czyli ok 20h bedzie zajecie
U nas desykowałem w poniedziałek ... dawka 2l ha a kolega dawał klej i 1l glifosatu w lipcu .... gość z dalget tak doradził zobaczymy co z tego wyszło albo wyjdzie ...
u nas jeczmienie już zimowe po zyto na górkach mozna owies pewnie za 2 tygodnie susza
Jak patrzę na zboża zbite przez grad to mi się nie dobrze robi .Zbiory będą lichutkie 50-60% zniszczone .Dostaliśmy wnioski do wypełnienia o oszacowanie szkód .Przy okazji parę dachów zerwało i dekarze troszkę zarobili.Jedni do przodu drudzy w plecy jak to w życiu.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo