181

Odp: Narzędzia warsztatowe

A to co innego. Mojego sprzętu nie udostępnoam bo później jaja tylko i nic więcej.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

182 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2016-07-19 12:13:01)

miałem trochę kół do przekładki i zrobiłem coś takiego ,wiertarka tysiąc wat dwu biegowa i radzi sobie super ale trzeba kręcić jak najwolniej bo szkoda przekładni i nie ma takiej śruby której by nie odkręcił http://zapodajfoto.pl/images/2016/07/19 … 173740.jpg

183

Tomaszu nie przestajesz mnie zaskakiwać !!!!

184

prawie jak mój viper wink

Nie ma to jak FORTSCHRITT

185

Do mojego Ingersoll-Randa http://www.spimat.com.pl/public/images/ … -4/261.jpg nieco mu brakuje, ale jakiś postęp to jest

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

186 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2016-07-19 20:29:09)

a jak się trzyma taki klucz przekładniowy? zapiera się go o inną śrubę? Nie wyrwie z ręki podczas odkręcania? Pomysł sprytny.

187

zapierasz o inną śrubę nic nie szarpie anie nie wyrywa tylko taki zestaw trochę waży smile

188

W rusku miałem problem z luzującymi się piatami tylnych kół. Jak kupiłem nowe kliny i skręciłem wszystko kluczem takim z przekładnią to problem ustał.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

Ja sobie sprawiłem migomat za 1200 zł z butlą. 200 amper transformatorowy. Potzrebuje coś do spawania blachy bo elektroda tylko dziury wypala. Zobaczymy ile pochodzi chińczyk. Kuzyn kupił bestera 180 kilka lat pochodził i sie spalił. Okazało się że nawiniety na aluminium. Dlatego zrezygnowałem z bestera a chciałem wziąć tego z leroya za 1200.

190

Koledzy, aluminiowy drut to nic złego.
Fakt -  jest delikatniejszy od miedzi, ale poprawia kulturę spawania.
Spawy są równe, pełne i nie pryska.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

Nie jest przypadkiem tak że aluminium się bardziej grzeje?

192

Teraz chyba wszystkie spawarki robią z amelinium, tak twierdzi sprzedawca z którym rozmawiałem na temat automatu spawalniczego.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

193

Treraz wszystko robi się z gównolitu bo taniej i tym sposobem wróciliśmy do biednego ddr-u.

194

Każdą mocniejszą spawarką można spawać tak że nie będzie robić odprysków i będzie robić ładne spawy, wystarczy dobrze ustawić, najlepiej posiadać miks 3 składnikowy i prąd musi być chyba powyżej 200A i wtedy jest spawanie tzw łukiem natryskowym.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

195

Ja mam migomat Powermata drut 0.6 - 0.8  na gniazdko  i  siłę  z rynku  kupiony z 7 lat  temu . Tylko raz spuchł  przy  maksymalnym katowaniu   .  Dobry bo  nawet puszkę po  konserwie popłata . Do  grubego  mam  starą  zwykłą .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

Ja podobnie. kupiłem tego chińczyka bo blachy transformatorem nie idzie pospawać a do grubego jest ok.

197

Co do migomatów posiadam teraz 3 sztuki  Esaba 340 Mosta FanMIG 400 i Einhella 190
Most niby czeskie coś ale Spawa pięknie   Esab Spawa ale podajniki mogły by być lepsze  a Einhell to zabawka  straszna  do blaszek 3mm się nadaje do reszty szkoda  zdrowia

Powiedzcie mi czy jest to coś warte ??
http://allegro.pl/przecinarka-plazmowa- … 84268.html
Potrzebuje do blach do 12mm  większe tnie się palnikiem

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

198

Troszkę mała bo jakościowe cięcie ma do 8mm, co w praktyce oznacza że od 8-12mm rozetnie ale nie będzie to za piekne.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

199

I prędkość cięcia słaba .........

200

a coś sensownego bez kosmicznych cen ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile