Odp: Narzędzia warsztatowe
A to co innego. Mojego sprzętu nie udostępnoam bo później jaja tylko i nic więcej.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Narzędzia warsztatowe
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A to co innego. Mojego sprzętu nie udostępnoam bo później jaja tylko i nic więcej.
miałem trochę kół do przekładki i zrobiłem coś takiego ,wiertarka tysiąc wat dwu biegowa i radzi sobie super ale trzeba kręcić jak najwolniej bo szkoda przekładni i nie ma takiej śruby której by nie odkręcił http://zapodajfoto.pl/images/2016/07/19 … 173740.jpg
Tomaszu nie przestajesz mnie zaskakiwać !!!!
prawie jak mój viper
Do mojego Ingersoll-Randa http://www.spimat.com.pl/public/images/ … -4/261.jpg nieco mu brakuje, ale jakiś postęp to jest
a jak się trzyma taki klucz przekładniowy? zapiera się go o inną śrubę? Nie wyrwie z ręki podczas odkręcania? Pomysł sprytny.
zapierasz o inną śrubę nic nie szarpie anie nie wyrywa tylko taki zestaw trochę waży
W rusku miałem problem z luzującymi się piatami tylnych kół. Jak kupiłem nowe kliny i skręciłem wszystko kluczem takim z przekładnią to problem ustał.
Ja sobie sprawiłem migomat za 1200 zł z butlą. 200 amper transformatorowy. Potzrebuje coś do spawania blachy bo elektroda tylko dziury wypala. Zobaczymy ile pochodzi chińczyk. Kuzyn kupił bestera 180 kilka lat pochodził i sie spalił. Okazało się że nawiniety na aluminium. Dlatego zrezygnowałem z bestera a chciałem wziąć tego z leroya za 1200.
Koledzy, aluminiowy drut to nic złego.
Fakt - jest delikatniejszy od miedzi, ale poprawia kulturę spawania.
Spawy są równe, pełne i nie pryska.
Nie jest przypadkiem tak że aluminium się bardziej grzeje?
Teraz chyba wszystkie spawarki robią z amelinium, tak twierdzi sprzedawca z którym rozmawiałem na temat automatu spawalniczego.
Treraz wszystko robi się z gównolitu bo taniej i tym sposobem wróciliśmy do biednego ddr-u.
Każdą mocniejszą spawarką można spawać tak że nie będzie robić odprysków i będzie robić ładne spawy, wystarczy dobrze ustawić, najlepiej posiadać miks 3 składnikowy i prąd musi być chyba powyżej 200A i wtedy jest spawanie tzw łukiem natryskowym.
Ja mam migomat Powermata drut 0.6 - 0.8 na gniazdko i siłę z rynku kupiony z 7 lat temu . Tylko raz spuchł przy maksymalnym katowaniu . Dobry bo nawet puszkę po konserwie popłata . Do grubego mam starą zwykłą .
Ja podobnie. kupiłem tego chińczyka bo blachy transformatorem nie idzie pospawać a do grubego jest ok.
Co do migomatów posiadam teraz 3 sztuki Esaba 340 Mosta FanMIG 400 i Einhella 190
Most niby czeskie coś ale Spawa pięknie Esab Spawa ale podajniki mogły by być lepsze a Einhell to zabawka straszna do blaszek 3mm się nadaje do reszty szkoda zdrowia
Powiedzcie mi czy jest to coś warte ??
http://allegro.pl/przecinarka-plazmowa- … 84268.html
Potrzebuje do blach do 12mm większe tnie się palnikiem
Troszkę mała bo jakościowe cięcie ma do 8mm, co w praktyce oznacza że od 8-12mm rozetnie ale nie będzie to za piekne.
I prędkość cięcia słaba .........
a coś sensownego bez kosmicznych cen ?
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Narzędzia warsztatowe
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo