Odp: Sieczkarnie Jednorzędowe
Wooow ktoś odpisał To jeszcze nie tak źle ale wydajność to coś cienka nie
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Jednorzędowe
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wooow ktoś odpisał To jeszcze nie tak źle ale wydajność to coś cienka nie
no niestety szału nie ma, przepływ masy jaki jest taki jest, nieraz pół ha na dzień a niekiedy nawet 1.5 wszystko zależy od QQ. szukam teraz mengele 280 . Znajomy taką ma i robi ekstra kichę,
No wyszło jednak że kupiłem sieczkarnię PZ Mh 80s od sąsiada za 2 tyś w bdb stanie Będzie miał jumz co robić
O pz dobrych opini nie słyszałem. U nas jeden ma to masakra . Jakby cepem ją młócił a potem tasakiem posiekał . Za to mengelka ,którą mam teraz , sieczke robi pierwszorzedną .
Też wolałem mengele ale sieczka w pz nie jest zla tylko trzeba wszystko odpowiednio ustawić
Jakie zapotrzebowanie na moc ma sieczkarnia dwu i trzy rzędowa ? i ile mogą ważyć ? bo chodzi mi pomysł założenia na przedni tuz .
Dwa rzędy 100km<... A 3 rzędy już trzeba 160km dobre... O wadze nic mi nie wiadomo :nie_wiem: ale 2 rzędową możesz śmiało czepiać na przedni tuz...
Zależy czy chcesz przerabiać centralnie czy tak jak jest do boku. Centralnie to co najmniej 3
A jak by tak trochę pod jedną stronę dać ? kusi mnie aby polepszyć jakość sieczki a nie wywalać kasy na drogi sprzęt ....
Tak to bym z tyłu ciągał przyczepę i zaraz na pryzmę wysypywał ,
https://youtu.be/JCShjQd3VvE takie coś Tomku?
Tak o to ,jaką firmę wybrać?
Mengele / Pottinger. Ja jestem za mengele sh 20. 20 nie ma łańcuchów wciagajacych no i mniej do psucia a 25 ma łańcuchy. Co do pottingera nie wiem nie interesowałem się tym modelem mengele taniej kupisz w dodatku.
Nawet nie tak daleko jeszcze leć zobacz http://olx.pl/oferta/sieczkarnia-2-rzed … gMpqJ.html
ile u was biorą ścięcie hektara?? w zaszłym roku było u mnie 850 zł (900 z gnieceniem)
więc wszystkie jednorzędówki rdzewieją pod płotem.
Jak wygląda sieczka a w zasadzie ziarno po takiej sieczkarni?? Raz tylko ciąłem sieczkarnią z tarką (agrostroj Marsem) i więcej już nie chcę.
700/750/800zł z odwozem... ale u mnie to krowiaczy teren więc tych usługodawców jest z 10 albo i lepiej... jezcze z Poznania przyjeżdżają kosic... Ale dużo nie na kosili bo złapali kamienia w kemper i 2tyg przestoju.... Część transportowali z Włoch czy tam skąd.... Jechali nie odpowiednia droga zapłacili karę 4 tyś i musieli druga droga jechać Ale Ci chodzi po jaguarze czy innym? Sieczka drobniutko w kosteczkę i ziarenka praktycznie nie znajdziesz wszystko zmielone...
chodziło mi o tą dwurzędówkę jak po niej wygląda sieczka czy da się osiągnąć taki efekt jak po Johnym co mi kosi
części u nas do kemperów bierze się z pod wrześni (w zeszłym sezonie 4 rzazy rozkręcałem przekładnie )
Aaa o 2 rzedowke... No na pewno trochę gorzej ale odpowiednio naostrzone noże i inne zadbane części dadzą ładny efekt
posiada ktoś sieczkarnię mengele sh 20, 25 lub pottinger mex profi ? muszę coś kupić i nie wiem która mniejsze zło....
Mengele lepsza jak by mniejszy opór stawia i wgl
pottinger na "cepy" do rozcierania ziarna a mengele ciężko spotkać z "cepami".... a wiesz czym się różni sh 20 od 25 ? podbieraczem ?
Wydaje mi sie że 20 jest bez łańcuchów wciagajacych a 25 jest Z... Tak mi sie wydaje..
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Jednorzędowe
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo