221

Odp: Żniwa 2016

U mnie pogoda dopisuje, żniwa prawie skończone, zostało 3 ha do koszenia, słomy ukreciłem dzisiaj z 8 ha, na jutro coś zapowiadają, moze to tylko bedzie przelotny deszcz

222

Krzysiek napisał/a:

Jakaś relacja w tV albo w necie będzie to popatrze jak na swoją.....

Panowie młoda w finale jest 8 to znaczy jest ósma w Polsce w skoku w dal. na dziś ma jeszcze finał trójskoku, trenerka twierdzi że fo fantastyczny wynik pierwszy rok w juniorach i już dwa finały że zdarz się to bardzo rzadko

smile:):):):):):):)

223

Dumny tata, moje gratulacje smile w nas we wsi jest dziewczyna co jest mistrzynią Polski w chodzie, i tak zupełnie przypadkiem zaczęła to trenować

E 516 na części
Telefon 695 076 269

224

Gratulacje Pietia !!!

225

Gratulacje!

226

Gratulacje smile, pewnie tata bardzo dumny smile

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

227

A ta co rzuca oszczepem to w moim powiecie mieszka..  Andrejczyk... Czasami się widziało jak trenuje przy szkole... Fajnie się wyginala hehe big_smile To Gratulacje Pietia smile jeszcze troszkę i będzie na podium smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

228

Gratuluje sukcesów oby dalej do przodu

Nie ma to jak FORTSCHRITT

229

Karol323 napisał/a:

A ta co rzuca oszczepem to w moim powiecie mieszka..  Andrejczyk... Czasami się widziało jak trenuje przy szkole... Fajnie się wyginala hehe big_smile To Gratulacje Pietia smile jeszcze troszkę i będzie na podium smile

I tak swoboda najlepsza big_smile :dance:

230 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2016-08-06 13:36:16)

Mi zostalo tylko 3 ha mieszanki ale ona jeszcze zielona bo w maju siana. Z koszeniem nie ma problemu, natomiast slomy nie ma kto prasowac..... po jeczmieniu leży już 10 dni ....  Nie wiedzieć czemu to jare u nas plonuja lepiej jak oziminy.  Ozima pszenica się nie popisala. Nie wiem co jest tego przyczyną.  Dobrze ze jarego browaru miałem najwięcej .

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

231

Żytko skoszone nie daleko domu i marne.... mokre trzeba suszyć na świeronku żeby było co posiać.. Trzeba będzie czekać pewnie do poniedziałku bo jak narazie brzydka pogoda...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

232

Pietia napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

Panowie młoda w finale jest 8 to znaczy jest ósma w Polsce w skoku w dal. na dziś ma jeszcze finał trójskoku, trenerka twierdzi że fo fantastyczny wynik pierwszy rok w juniorach i już dwa finały że zdarz się to bardzo rzadko

:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

233

Pietia napisał/a:
Krzysiek napisał/a:

gratulacje tak trzymać smile

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

234

dzisiaj 25mm, jutro wolne smile

235

Dzisiaj ? u mnie nie padało w dzień ,
Pietia  GRATULACJE !!!

236

Dziękuje chłopaki za wszystkie gratulacje w trójskoku jest 12 myślę że to tak bardzo dobre wyniki. Jak mówiła wczoraj trenerka rzadko się trafia ktoś kto w pierwszym roku jest w dwóch konkurencjach w finale,

Co do koszenia wjechałem w pszenice na próbę 19,5 % pszenżyto 18 % mam nadzieje że jutro popołudniu juz pójdzie ma byc od rana słońce i 24 stopnie.

237

Kuźwa, ani żniw ani pogoda żeby nad jezioro skoczyć.

238

Pogoda barowa wink U mnie wczoraj kropnęło delikatnie na wieczór. Dobrze dla mnie, bo sobie szykowałem miejsce na zboże. Dziś dokończę, przejrzę na jutro kombajn, a zaraz idę na grzyby także luzik. Mimo, że jeszcze sporo do koszenia .

239

u mnie zniwa prawie sie kończa jeszcze jakieś 5ha gdyby nie awarie i 30 godz w kolejce do młyna z pszenica (cena od 530 do 580 netto. ja dostałem 560) to byłbym po zniwach. wkurza mnie to ze piszecie o deszczu a u mnie susza, a kalafiorom przydałby sie deszcz...

Rolnik z powołania:-)

240

dziś tydzień jak kombajn stoi a na 70 ha czeka , jest pięknie !! nie pada od wczoraj ! w poniedziałek kolega z pomocą nadciągnie swoją maszyną może coś ubędzie ,

Leszek   dla kolegów'