Odp: Pszenica
No i żeby u mnie się nie sprawdziło, choć myślę że to raczej wina nie wypłukanego opryskiwacza, tylko się chłop nie przyzna Dzięki Pany jutro skoczę po coś na robala, i wieczorkiem pryskam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 98 99 100 101 102 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No i żeby u mnie się nie sprawdziło, choć myślę że to raczej wina nie wypłukanego opryskiwacza, tylko się chłop nie przyzna Dzięki Pany jutro skoczę po coś na robala, i wieczorkiem pryskam.
a ja własnie dałem dupy ze nie dołozyłem czegos na robala
u mnie tez mszyca, jutro zamawiam cos + na grzyba
Yokoslaw u Ciebie też pszenica jeszcze kwitnie?
w czwartek zaczeła
Dzięki, bo już nawet dziś przepowiedziałem do ojca, ze jutro jadę w pszenicę, to mówił że przypalę. Powiedziałem tylko ''stara szkoła''....
kwitnie ... chyba z tydzień już
U nas już pylniki na wierzchu więc już zapylona. Dzisiaj w końcu udało mi się rozlać rsm na pszenicę bo deszcz padał. Mała dawka 30 kg N na białko. Miało być na flagowy ale nie bylo takiego deszczu , tylko zlewne przez pół godziny i po deszczu.
JUż jedna beczka poszła i też już pylniki na wierzchu są, siedziałem i doczytałem, właśnie że jak są na wierzchu to już zapylona. Poszło tebu i topsin zobaczymy jak będzie, ale na piaskach już usychają mocno, deszczu trzeba na wszystko...
Miał ktoś do czynienia z pszenica Solechio? Jak to rośnie, na jakiej glebie była itp....
Kolega to siewał.Ma chyba ości i dziki tego nie chcą.
Siewał to nawet na V klasie.
Sieję w tym roku PILGRIM PZO.Pytanie miał ktoś w tym roku i czy praktykujecie siewy rozstaw 25 cm?
Scoda rozstaw taki przy siewie pasowym czy tylko zwykłe ustawienie siewnika?
Miałem się pytać o odmianę toras?
Ustawienie siewnika od kilku lat tak grykę sieję i jest *** więc pomyślałem czy zrobić tak próbę.
Kiedyś naoglądałem się filmów jak koszą w ameryce czy australii i też na szeroki rozstaw to wtedy miałem tak posiać, ale zrezygnowałem. W technologii Claydon w tych siewnikach sieją w szerokie rozstawy a polny mają dobre to myślę ze można spróbować Siałbyś normalną normę czy połowę?
Według opisu to pszenica na moje gleby, spróbuję może dostanę nasiona. 21 redlic w 3m siewniku, tyle mam, zdaje egzamin do wszystkiego co sieję.
Zadna rewelacja ten Pilgrim
Zadna rewelacja ten Pilgrim
Paweł może coś więcej.
Miałeś ją czy tylko z opisu ją oceniasz?
Moi znajomi mieli. Nie plonowała lepiej od zwykłych odmian. Cena jednostki siewnej była porażająca. Polecam Jantarkę na słabsze gleby.
Strony Poprzednia 1 … 98 99 100 101 102 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo