1,981

Odp: Pszenica

No i żeby u mnie się nie sprawdziło, choć myślę że to raczej wina nie wypłukanego opryskiwacza, tylko się chłop nie przyzna Dzięki Pany jutro skoczę po coś na robala, i wieczorkiem pryskam.

1,982

a ja własnie dałem dupy ze nie dołozyłem czegos na robala

Rolnik z powołania:-)

1,983

u mnie tez mszyca, jutro zamawiam cos + na grzyba

mdw

1,984

Yokoslaw u Ciebie też pszenica jeszcze kwitnie?

1,985

w czwartek zaczeła

mdw

1,986

Dzięki, bo już nawet dziś przepowiedziałem do ojca, ze jutro jadę w pszenicę, to mówił że przypalę. Powiedziałem tylko ''stara szkoła''....

1,987

kwitnie ...  chyba z tydzień   już

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,988

U nas już pylniki na wierzchu więc już zapylona. Dzisiaj w końcu udało mi się rozlać rsm na pszenicę bo deszcz padał. Mała dawka 30 kg N na białko. Miało być na flagowy ale nie bylo takiego deszczu , tylko zlewne przez pół godziny i po deszczu.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,989

JUż jedna  beczka poszła i też już pylniki na wierzchu są, siedziałem i doczytałem, właśnie że jak są na wierzchu to już zapylona. Poszło tebu i topsin zobaczymy jak będzie, ale na piaskach już usychają mocno, deszczu trzeba na wszystko...

1,990

Miał ktoś do czynienia z pszenica Solechio? Jak to rośnie, na jakiej glebie była itp....

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,991

Kolega to siewał.Ma chyba ości i dziki tego nie chcą.
Siewał to nawet na V klasie.

1,992

Sieję w tym roku PILGRIM PZO.Pytanie miał ktoś w tym roku i czy praktykujecie siewy rozstaw 25 cm?

1,993

Scoda rozstaw taki przy siewie pasowym czy tylko zwykłe ustawienie siewnika?
Miałem się pytać o odmianę toras?

1,994

Ustawienie siewnika od kilku lat tak grykę sieję i jest *** więc pomyślałem czy zrobić tak próbę.

1,995

Kiedyś naoglądałem się filmów jak koszą w ameryce czy australii i też na szeroki rozstaw to wtedy miałem tak posiać, ale zrezygnowałem. W technologii Claydon w tych siewnikach sieją w szerokie rozstawy a polny mają dobre to myślę ze można spróbować Siałbyś normalną normę czy połowę?

1,996

Według opisu to pszenica na moje gleby, spróbuję może dostanę nasiona. 21 redlic w 3m siewniku, tyle mam, zdaje egzamin do wszystkiego co sieję.

1,997

Zadna rewelacja ten Pilgrim

1,998

Pawel21990 napisał/a:

Zadna rewelacja ten Pilgrim

Paweł może coś więcej.

1,999

Miałeś ją czy tylko z opisu ją oceniasz?

2,000

Moi znajomi mieli. Nie plonowała lepiej od zwykłych odmian. Cena jednostki siewnej była porażająca. Polecam Jantarkę na słabsze gleby.