Odp: Słaba pompa?
U nas tego nie ma, raczej szukaj przyczyny, bo jak dobrze działa to nie ma z tym problemu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Słaba pompa?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas tego nie ma, raczej szukaj przyczyny, bo jak dobrze działa to nie ma z tym problemu.
:witajcie
Panowie, bardzo proszę poradźcie coś !!
mamy Forschritta 517 i jest słaby, nie ma siły jechać w polu, jedzie tylko 10 /h...Co robić ?co może być przyczyną ?
jesli jestem w złym dziale to wybaczcie ..to mój pierwszy raz :nie_wiem:
Przeczytaj sobie ten wątek to na pewno coś znajdziesz. A z jakich okolic jesteś?
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1159
łódzkie
jak to nie brak oleju to nikt ci tego nie naprawi jedynie możesz wymieniać podzespoły .
chyba potrzebny jest dobry fachowiec, który zerknie w niego. hydromotory wymienione, poprzedni właściciel twierdził, ze są dobre..ale bez sprawdzenia się chyba nie obędzie ..póki co mamy 4szt. do sprawdzenia . wiecie może gdzie i tanio ? )
..pewnie też ma znaczenie to, że stał zepsuty i odkryty 2 lata niby był czyszczony ale może macie jakieś pomysły ....?
Samemu to tylko możesz przejrzeć te wszystkie dźwigienki sterujące hydromotorami żeby lekko i bez luzu chodziły. Co do naprawy to Hydrobig Tuchola. Jak moja 516 coraz bardziej słabła to dzwoniłem do nich i mówili że takie coś to jest typowe i da rade zrobić. Mówili tylko że podstawa żeby tam nikt samemu nic nie grzebał...
Niby piszą na swojej stronie, że pomogą jak trzeba, ale to jedna wielka lipa jak dla mnie.... Wymieniłem oring w orbitrolu w claasie i tłukło mi kerownicą. Zadzwoniłem to facet zaczął się mądrzyć że się nie ma pojęcia, a zabiera sie za naprawę.... Przysłać do nich i 600zł naprawa, o ile nie pogubione częśći.... nowy claasowski orbitrol 3tys zł.... Mówię że można jakiś uniwersalny założyć to facet mnie wyśmiał.... wkurzyłem się i podziękowałem /
Zadzwoniłem do Kosesia powiedział mi gdzie mogłem się pomylić. Rozebrałem jeszcze raz, złożyłem i działa, wbrew opinii fachowców za 600zł.Później jednak zamówiłem chiński orbitrol za 305zł , dorobiłęm mu ośkę z krzyżakiem bo na oryginalnym już się ciężko kręciło mimo nowej pompy. Teraz wszytko hula jak trzeba. Wolałbym używany hydromotor, aby sprawny niż mieć doczynienie z tymi fachowcami...
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Słaba pompa?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo