Odp: Ile za godzine pracy kombajnem?
To w takim razie ciekawe jakie będą ceny za zabór kukurydzy na ziarno...
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile za godzine pracy kombajnem?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To w takim razie ciekawe jakie będą ceny za zabór kukurydzy na ziarno...
To u mnie ogólnie drogo
350pln/h i 400pln/h z cięciem, bizon w bardzo dobrej kondycji, jakość omłotu dobra
Ja biorę 330 z sieczkarnią . Wydajność w granicach 7 - 7.5 ton na godzinę. Wczoraj wykosilem 5 ha jęczmienia, nakosilem około 36 ton w 5 godzin z sypaniem na postoju. Jakby sypal w biegu to pół godziny szybciej.
Ja jeszcze nigdzie nie kosiłem, jedynie u siebie 2,5 ha. A żaden Bizon z okoloicy nie chce mi powiedzieć, nawet sąsiad nabrał wody, a mu Claasem kosił.
300 zł/ha robi się normą niezależnie od kombajnu, tylko jeden kosi hektar 0,5 h a drugi 2 h
A ile taki Fortschritt E512 jest w stanie zrobić ha przy plonowaniu 5t i czystym zbożu? W zeszłym roku zajmowało mi to około 1,5 godziny, ale pas jazdy był za krótki o czym się dowiedziałem dopiero jak urwał się wałek jazdy, teraz mogę korzystać z całego zakresu prędkości. Tylko nie mam możliwości tego sprawdzić bo dopiero teraz wyszło słońce, spodziewam się jeszcze zenitalnego deszczu jak co dzień od poniedziałku.
w spółdzielni zszedłem do 300 za ha z ich paliwem
300 + paliwo? O matko, u nas to 300 razem z paliwem
Tak mi sie wydaje że 300 z paliwem za h to rozsądna cena. Było by miło wziąć więcej.
jeżeli 300 zł za hektar to ile kosztuję kosztuje koszenie kosiarką rotacyjna?
Od 100 do 150zł zależy jakie pole itp
Powiedzcie drodzy koledzy ile w tym roku skosiliście na usługach. Ja około 15 ha, byłoby więcej, ale sąsiad sprowadził do wsi Claasa Tucano. W jeden dzień pół wsi opitolił i pojechał.
Licząc tak na szybkiego z 60 hektarów
Powiedzcie drodzy koledzy ile w tym roku skosiliście na usługach. Ja około 15 ha, byłoby więcej, ale sąsiad sprowadził do wsi Claasa Tucano. W jeden dzień pół wsi opitolił i pojechał.
Chyba jakas mala ta wies skoro polowe obkosil
Może z tym pół wsi to przesadziłem, ale zapylał jak mały motorek. Tego dnia od rana miałem kosić, pierwsze pole i posypał się pas młocarni, oddałem mu te robote, a było tego ze 2h i pojechałem po pas. Zajęło mi to góra póltorej godziny, wracam a on już tamto opylił i zabrał się z następne pole które miałem kosić u innego sąsiada. Patrzyłem później na jego robotę to wcale nie lepiej niż E512. Gdyby nie miał rozrzutnika plew i pola były bez perzu na przyszły rok nie ma co robić. Sąsiad który z nim jeździł mówi, że koleś zasuwał między 10, a 15 km/h.
Bierze 300 za hektar.
Ja zrobiłem 20 ha na usłudze, cena 240 + paliwo od hektara
Ale hektar hektarowi nie równy, jak jest zaperzone i lebioda z modrakiem po pachy to trochę do tyłu się wychodzi.
To wtedy heder do góry
jak jest zaperzone i lebioda z modrakiem po pachy to trochę do tyłu się wychodzi.
Kombajn zbożowy to nie ścinacz do zielonki.
A jęczmień ozimy? Jak podnieść heder to się go nie skosi, wtedy trzeba by zejść z pola i powiedzieć, że tego się nie da zrobić.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Ile za godzine pracy kombajnem?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo