Odp: Problem w E 514
Po sezonie nie będziesz miał z tym problemu. A na poważnie to po robocie odjedź z gardzielą to wtedy będziesz miał idealne dojście do bębna i może wtedy coś więcej zobaczysz... Się może zajdzie przyczyna
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Problem w E 514
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po sezonie nie będziesz miał z tym problemu. A na poważnie to po robocie odjedź z gardzielą to wtedy będziesz miał idealne dojście do bębna i może wtedy coś więcej zobaczysz... Się może zajdzie przyczyna
Przed sezonem wymieniłem komplet łożysk na gardzieli i jak co roku korekcja klepiska wlot i wylot pod suwmiarkę więc co roku oglądam bęben i wygląda jak igła. Mi się wydaję, że albo jakiś ciężarek się odkleił albo nierówno się zabrudza i trzęsie.
Bęben od wewnątrz, czyli cepy od środka, działają jak wirówka, niema możliwości żeby nic się na nich nie osadzało.
Zrzuć pasek z wariatora zakręć młocarnią , jak się zatrzyma i nie cofnie to ok. Jak się trochę cofnie to gdzieś jest cep albo śruby są za ciężkie
odkręć cepy parami po przeciwnych stronach i poważ dokładną wagą i jak będziesz skręcał to każdy cep musi być w takiej samej odległości od klepiska ,jeśli by się odważnik urwał to na pewno byłyby ślady po nim.
No dobra śruby do obcięcia pewnie jak coś a ki grom mi bęben wyważy jeśli okaże się że wariator się cofa?
A wcześniejsze lata też tak ci robił?
2 lata od zakupu nie a mam go już 7
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Problem w E 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo