Odp: Ręcę opadają.
a w czym to tak się dzieje wojtas?
może się listwa w pompie zacina albo inne cuś zalezy jakiego rodzaju pompa sie znajduje czy zwykła czy rotacyjna czy jeszcze jaka tam inna?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a w czym to tak się dzieje wojtas?
może się listwa w pompie zacina albo inne cuś zalezy jakiego rodzaju pompa sie znajduje czy zwykła czy rotacyjna czy jeszcze jaka tam inna?
w tym case co kupiłem ... wszystko było oki a tu babol ... pompa rotacyjna VE
Może nalałeś jakiegos paliwa od F16?
W pompie olej jest?
e.: dobrze, że dopisałeś co to za wynalazek, bo tam oleju w pompie chyba nie ma.
pompa ?teraz wiesz dla czego był na sprzedanie .
A może coś z turbo ?
Rotacyjna to smarowana paliwem. Gówniane paliwo i pompa do sprawdzenia lub turbo. Zobacz smarownie turbiny i zdejmij wąż i zobacz stan wirnika.
Zanim to sprawdzisz to sprawdz pompkę zasilającą. Pamiętaj o położeniu wałka bo tylko w jednym zakresie będzie ciągnęła no i nieszczelność w układzie dolotowym. Ogólnie Dolot, Turbo, pompka i pompa do sprawdzenia. Wtryski też ale jak by lały to tak by nie chodził. Oczywiście czarny dym paliwo inny turbo. Obstawiam układ paliwowy a konkretnie pompkę zasilającą.
Wojtek sprawdź turbinę bo objawy jakie podajesz wskazują na turbo. Nie szukaj winy w układzie paliwowym a dolotowym powietrza a jak coś to dzwoń.
Pompa ma membranę od zwiększenia dawki paliwa? Turbina ma zmienny wydatek?
jeśli kopci na czarno to jedynie brak powietrza a co do pompy to przerobiłem kilka tych maszyn i mimo wieku nigdy nie było problemu z pompami. Turbina jest zwykła, to jeszcze nie te lata gdzie wkładali ze zmienną geometrią turbiny.
Nie do końca to takie proste ..... czarny dym to zbyt dużo paliwa albo za mało powietrza .
Tak czy inaczej zachwiana równowaga mieszanki paliwowo powietrznej w cylindrze . A egr lub coś podobnego tam jest ?
No zobaczymy panowie!
panowie to jest 1056 ledwo 105KM a może i 90KM znaczy się to jest wolny ssak bez turba itp pompa rotacyjna wtrysk tłok i ma chodzić ... pompa jakoś mnie nie przekonuje bo pali na pyk ... ale sprawdzenie niby 150zł więc można będzie sprawdzić ale pierw zobaczę na pompkę zasilającą czy równo podaje etc ...
Szok.......
Mi spalili 4 lata temu słomę z 10ha żyta. Zgłoszone na policje, dochodzenie, znaleziony sprawca ale prokurator kazał policji wypuściić bo ma żółte papiery i sobie podpala dalej. U sąsiada w tamtym roku 2 razy paliło się siano. Teraz zajął się podpalaniem altanek na ogródkach działkowych. Pewnie dalej nic nie będą z tym robić dopóki ktoś w altance nie zaśnie i się nie spali.
złapać po ciemaku i spuścić mu łomot to się nauczy czasami tylko to pozostaje
Wvtakim wypadku jedyna rada to robić mniejsze sterty
Wojtek, na pompie masz taką małą pokrywę na 4 śrubki pod nią potrafi czasem zebrac się jakiś syf ale to bardzo rzadko jak są filtry na czas wymieniane no chyba że oszczędzasz i jeździsz na wynalazkach to to jest zemsta maszyny za to i pompa do roboty a to zaboli i powinno bo na świństwie się nie jeździ. A i szukaj dobrej firmy do sprawdzenia bo byle kto tego nie sprawdzi bo to nie pompa od perkinsa niestety.
panowie to jest 1056 ledwo 105KM a może i 90KM znaczy się to jest wolny ssak bez turba itp pompa rotacyjna wtrysk tłok i ma chodzić ... pompa jakoś mnie nie przekonuje bo pali na pyk ... ale sprawdzenie niby 150zł więc można będzie sprawdzić ale pierw zobaczę na pompkę zasilającą czy równo podaje etc ...
Daj znać! Zobaczymy. No i wyjmij ją i zobacz krzywkę i wałek.
Strony Poprzednia 1 … 137 138 139 140 141 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo