Odp: GG FORUMOWE
Gryka
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 310 311 312 313 314 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gryka
Andrzej, od Agristalu mieszkam ok.4 km, a od której strony wjeżdżałeś ?
Od Woźnik przez Radzanów. Wracając o 15.30, na pole po prawej stronie wjeżdżał mf jakby Twój ?
Gdzieś tu było o filtrze powietrza do forsza co tam trzeba zrobić przerobic na bizon oczywiście chodzi o wkłady
Wystarczy tylko dziurę w filtrze na śrubę zrobić i gotowe
Od Woźnik przez Radzanów. Wracając o 15.30, na pole po prawej stronie wjeżdżał mf jakby Twój ?
Jak miał przypięty kombajn Grimma to mnie widziałeś.Takiego MF to ja jedyny mam w okolicy.Następnym razem zapraszam .
Gdzieś tu było o filtrze powietrza do forsza co tam trzeba zrobić przerobic na bizon oczywiście chodzi o wkłady
Jak masz stary wkład z forsza to odklej z niego blache. Jak blacha nie dociśnie wkładu bizonowskiego to lekko to wyoblenie przeprostuj i będzie git. Tylko wkład bizona ma miejszą powierzchnie i szybciej soę zalepia pyłem. Częściwj trzebba zaglądać i czyścić...
Co sądzicie o tej talerzówce? http://allegro.pl/show_item.php?item=6463168570#thumb/5
ma regulowaną sekcję, za taką kasę na pewno taniej nie znajdziesz, hydropak na 2 siłowniki. mi się podoba.
dzieki za namiar na częsci to RURa.
A ja się wyleczyłem z lekkich kompaktowych. Kupiłem ruska dorobiłem jeszcze na tył balast i wchodzi zawsze. Tanio i nie obciąża podnośnika. Może w nawrotach gorzej ale nie trzeba 10 razy po tym samym skrobać. Będę dorabiał wały i po swojemu przerobią ale b edzie tanio i pewnie dobrze. Jeśli miałbym drugi raz brać kompaktową to taką jak ta z linku na wypukłych talerzach lepiej wchodzi i miesza.
A ja się wyleczyłem z lekkich kompaktowych. Kupiłem ruska dorobiłem jeszcze na tył balast i wchodzi zawsze. Tanio i nie obciąża podnośnika. Może w nawrotach gorzej ale nie trzeba 10 razy po tym samym skrobać. Będę dorabiał wały i po swojemu przerobią ale b edzie tanio i pewnie dobrze. Jeśli miałbym drugi raz brać kompaktową to taką jak ta z linku na wypukłych talerzach lepiej wchodzi i miesza.
Grzesiek wstaw zdjęcie tego balastu
Jakieś naczynie zbiorczy czy koliba po cemencie ze złomu. Przykręcona do ramy i wypełniona głazami z pola. Kosztowało 70zł a ciężkie jest później mogę wrzucić zdjęcie, teraz jechać siać wapno pod buraka.
Wróciłem z wesela. Ide jeść bo glodny tak serio niańczylem z dziewczyna dziecko panny młodej. Miało być niby ok a jak krzykneli 100 Lat i koniec imprezy. Zjadłem schabiaka i do hotelu... Eh trzeba iść do dziewczyn
A ja miałem być na kawalerskim a dopiero wróciłem od kumpla z kiszonki bo cieli 6 ha od 19 do 23:30 a później formowanie i okrywanie. Masakra jak sucho w polu! I jeszcze 2 tyg takie.
Rzepak bezorkowo i jest nieźle. Pod zboża większość zaorałem, bałem się konkurencji samosiewów gdyż powierzchniowo sucho i słabo wschodzą. Rzepak dostał oprysk na samosiew i problemu nie ma, zapewne trzeba będzie powtórzyć ale to nie drogi środek.
Wracając do orki dawno mi tak dobrze się nie orało zwłaszcza na łatach glin, sąsiedzi skrobią a mi pług wchodzi bez problemu. Widzę tu efekt ubiegłorocznej uprawy gruberwm na głęboko.
A może efekt placebo ? mi się orało tak jak zawsze a nawet lepiej bo na testach miałem NH 7190 z pługiem obrotowym w jeden dzień poorałem wszystko pod oziminy .
Bez jaj ! sąsiedzi to zauważyli też !
Tomek tobie dać sprzęt na testy, zarżniesz w jeden dzień
kurcze a co ja mam mówic u was zniwa przekropne a narzekacie teraz ze mokro u mnie w lipcu 80l wody w sierpniu 50 i co mam mówić
apropo testów to znam historię testów prasy dużej kostki gdzie w 24 godziny obleciała pgr, zapieli do niej wielkiego chuja i ogień. Przedstawiciel nie mógł uwierzyć w to co zobaczył na liczniku.
w znajomym OHZecie mają NH 7190. z skibowym owerumem, jak byś chciał pogadać o masynie to mogę dać namiar na kierownika.
Znając życie pokrzyżowałeś plany sąsiadów. bo przecież to oni muszą mieć największy ciągnik.
Strony Poprzednia 1 … 310 311 312 313 314 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo