6,221

Odp: GG FORUMOWE

Gryka

6,222

Andrzej, od Agristalu mieszkam  ok.4 km, a od której strony wjeżdżałeś ?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

6,223

Od Woźnik przez Radzanów. Wracając o 15.30, na pole po prawej stronie wjeżdżał mf jakby Twój ?

6,224 Ostatnio edytowany przez marcin (2016-09-08 22:05:34)

Gdzieś tu było o filtrze powietrza do forsza co tam trzeba zrobić przerobic na bizon oczywiście chodzi o wkłady

6,225 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2016-09-08 22:08:17)

Wystarczy tylko dziurę w filtrze na śrubę zrobić i gotowe

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

6,226

androl napisał/a:

Od Woźnik przez Radzanów. Wracając o 15.30, na pole po prawej stronie wjeżdżał mf jakby Twój ?

Jak miał przypięty kombajn Grimma to mnie widziałeś.Takiego MF to ja jedyny mam w okolicy.Następnym razem zapraszam .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

6,227

marcin napisał/a:

Gdzieś tu było o filtrze powietrza do forsza co tam trzeba zrobić przerobic na bizon oczywiście chodzi o wkłady

Jak masz stary wkład z forsza to odklej z niego blache. Jak blacha nie dociśnie wkładu bizonowskiego to lekko to wyoblenie przeprostuj i będzie git. Tylko wkład bizona ma miejszą powierzchnie i szybciej soę zalepia pyłem. Częściwj trzebba zaglądać i czyścić...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

6,228

Co sądzicie o tej talerzówce? http://allegro.pl/show_item.php?item=6463168570#thumb/5

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6,229

ma regulowaną sekcję, za taką kasę na pewno taniej nie znajdziesz, hydropak na 2 siłowniki. mi się podoba.
dzieki za namiar na częsci to RURa.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,230

A ja się wyleczyłem z lekkich kompaktowych. Kupiłem ruska dorobiłem jeszcze na tył balast i wchodzi zawsze. Tanio i nie obciąża podnośnika. Może w nawrotach gorzej ale nie trzeba 10 razy po tym samym skrobać. Będę dorabiał wały i po swojemu przerobią ale b edzie tanio i pewnie dobrze. Jeśli miałbym drugi raz brać kompaktową to taką jak ta z linku na wypukłych talerzach lepiej wchodzi i miesza.

6,231

Grzegorz89 napisał/a:

A ja się wyleczyłem z lekkich kompaktowych. Kupiłem ruska dorobiłem jeszcze na tył balast i wchodzi zawsze. Tanio i nie obciąża podnośnika. Może w nawrotach gorzej ale nie trzeba 10 razy po tym samym skrobać. Będę dorabiał wały i po swojemu przerobią ale b edzie tanio i pewnie dobrze. Jeśli miałbym drugi raz brać kompaktową to taką jak ta z linku na wypukłych talerzach lepiej wchodzi i miesza.

Grzesiek wstaw zdjęcie tego balastu

6,232

Jakieś naczynie zbiorczy czy koliba po cemencie ze złomu. Przykręcona do ramy i wypełniona głazami z pola. Kosztowało 70zł  a ciężkie jest później mogę wrzucić zdjęcie, teraz jechać siać wapno pod buraka.

6,233

Wróciłem z wesela. Ide jeść bo glodny big_smile tak serio niańczylem z dziewczyna dziecko panny młodej. Miało być niby ok a jak krzykneli 100 Lat i koniec imprezy. Zjadłem schabiaka i do hotelu... Eh trzeba iść do dziewczyn wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

6,234

A ja miałem być na kawalerskim a dopiero wróciłem od kumpla z kiszonki bo cieli 6 ha od 19 do 23:30 a później formowanie i okrywanie. Masakra jak sucho w polu! I jeszcze 2 tyg takie.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

6,235

Rzepak bezorkowo i jest nieźle. Pod zboża większość zaorałem, bałem się konkurencji samosiewów gdyż powierzchniowo sucho i słabo wschodzą. Rzepak dostał oprysk na samosiew i problemu nie ma, zapewne trzeba będzie powtórzyć ale to nie drogi środek.
Wracając do orki dawno mi tak dobrze się nie orało zwłaszcza na łatach glin, sąsiedzi skrobią a mi pług wchodzi bez problemu. Widzę tu efekt ubiegłorocznej uprawy gruberwm na głęboko.

6,236

A może efekt placebo ? mi się orało tak jak zawsze a nawet lepiej bo na testach miałem NH 7190 z pługiem obrotowym w jeden dzień poorałem wszystko pod oziminy .

6,237

Bez jaj ! sąsiedzi to zauważyli też !
Tomek tobie dać sprzęt na testy, zarżniesz w jeden dzień wink

6,238

kurcze a co ja mam mówic u was zniwa przekropne a narzekacie teraz ze mokro u mnie w lipcu 80l wody w sierpniu 50 i co mam mówić

Rolnik z powołania:-)

6,239

apropo testów to znam historię testów prasy dużej kostki gdzie w 24 godziny obleciała pgr, zapieli do niej wielkiego chuja i ogień. Przedstawiciel nie mógł uwierzyć w to co zobaczył na liczniku.
w znajomym OHZecie mają NH 7190. z skibowym owerumem, jak byś chciał pogadać o masynie to mogę dać namiar na kierownika.

Znając życie pokrzyżowałeś plany sąsiadów. bo przecież to oni muszą mieć największy ciągnik.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6,240

Mój poplon po wczesnych ziemniakach smile

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4371c58b530.jpg