1,121

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Laszek napisał/a:

Na jelenie wystarczy biały sznurek

0bwieszone sznurkami i flarami  lasy i pola do o koła  pomaga jak umarłemu kadzidło.

Leszek   dla kolegów'

1,122

jedyne lekarstwo to ołów

1,123

Ładna w miarę wysoka QQ... A tu Fuzarioza... Będzie mocno szkodzilo krowom? Bo to grzyb cholerny i jeszcze robaczki zaraz dojdą... Może wcześniej skosic?? Jak myślicie?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,124

Kukurydza zaczęta , z 6,5 ha wyszło 42  rozrzutniki T088 z fabrycznymi zastawami .
Wszystkiego jest 21 ha , aż strach pomyśleć gdzie to składować i kiedy to skarmię .....  normalnie jak by las kosił .....

1,125

zostaw.wymłócisz na ziarno

1,126

Karol323 napisał/a:

Ładna w miarę wysoka QQ... A tu Fuzarioza... Będzie mocno szkodzilo krowom? Bo to grzyb cholerny i jeszcze robaczki zaraz dojdą... Może wcześniej skosic?? Jak myślicie?

Ja bym wcześniej ciął na suszarnie i oczywiście ziarko na handel. Kiechę bym odpuścił.

1,127

Krąży dziś silosokombajn po okolicy, po północy mają zajechać do sąsiada na 2 ha pole 150 m od mojego domu yikes

1,128

pomagam kolegom przy kiszonce na biogaz odbieram pumą 210 i figlem na 3 osiach 25t kichy od 2 letniej Krone big 600 .piekna kuku , 4 zestawy podobne zarobione że nie ma czasu się odlać, dziennie po 35 ha jak blisko silos , jazda na bogato. a moja kuku czeka na kombajn ,myślę że początkiem pażdziernika będę kosił kontrakt po 400 i po 350 , i leci cena na duł ,

Leszek   dla kolegów'

1,129

Ja w przyszłym tygodniu może już wystartuje na ziarno. Najpierw coś u siebie na testy i ustawienie kombajnu a potem na większy areał

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,130

U wozniaka w kleczewie cena 360 netto kibel totalny somsiad kosił na kiszone to wyglądał jak papier schnie na pniu mierzyli wilgotność to miała 23%

1,131

sfera ty gdzies blisko mnie nie jesteś ja mam 30 do kleczewa

1,132

sfera napisał/a:

U wozniaka w kleczewie cena 360 netto kibel totalny somsiad kosił na kiszone to wyglądał jak papier schnie na pniu mierzyli wilgotność to miała 23%

jak wozniak płaci 360 to nie wiem czy u mnie będzie 300

Rolnik z powołania:-)

1,133

Pietia i jak kosiłeś coś dzisiaj? Jak tak to jaki plon i wilgotność?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,134

A ja skosiłem na kiche QQ wyszło 37x12x1.5/1.7m... Musiałem drugą małą obok robić bo na dużej sie nie mieściło ugniatać we 2 i za słabo było ugniecione. A potem jak na mniejszą jeden sypał a drugi na większą było wszystko ok...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,135

Wyszło w sumie 154m pryzmy  12/ 2m albo i wyżej ......  średnio jakieś 60t z ha.

1,136

JD się zepsuł po niedzieli ma przyjechać z tego co mówi kombajnista wilgotność między 24-28% tonaż między 10-13 fao 240-250

1,137

wipasz koło jeszcze nie kupują kuku twierdzą że ziarno jest jeszcze nie dojrzałe brak skrobi

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

1,138

No bo jeszcze czarnej plamki nie ma. Ja wczoraj nakosilem jedną suszarnie na test kombajnu. Wydajność w porównaniu do 514 to kosmos. Plon nie chce zapisać ale puki co to rewelacja

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,139

farmer1 napisał/a:

wipasz koło jeszcze nie kupują kuku twierdzą że ziarno jest jeszcze nie dojrzałe brak skrobi

moja kukurydza jeszcze zielona FAO 240-260 wszystkie wygladaja podobnie

Rolnik z powołania:-)

1,140

Pajej napisał/a:
farmer1 napisał/a:

moja kukurydza jeszcze zielona FAO 240-260 wszystkie wygladaja podobnie

U nas wszystko na potęgę schnie