Odp: Kukurydza Na Ziarno
Na jelenie wystarczy biały sznurek
0bwieszone sznurkami i flarami lasy i pola do o koła pomaga jak umarłemu kadzidło.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na jelenie wystarczy biały sznurek
0bwieszone sznurkami i flarami lasy i pola do o koła pomaga jak umarłemu kadzidło.
jedyne lekarstwo to ołów
Ładna w miarę wysoka QQ... A tu Fuzarioza... Będzie mocno szkodzilo krowom? Bo to grzyb cholerny i jeszcze robaczki zaraz dojdą... Może wcześniej skosic?? Jak myślicie?
Kukurydza zaczęta , z 6,5 ha wyszło 42 rozrzutniki T088 z fabrycznymi zastawami .
Wszystkiego jest 21 ha , aż strach pomyśleć gdzie to składować i kiedy to skarmię ..... normalnie jak by las kosił .....
zostaw.wymłócisz na ziarno
Ładna w miarę wysoka QQ... A tu Fuzarioza... Będzie mocno szkodzilo krowom? Bo to grzyb cholerny i jeszcze robaczki zaraz dojdą... Może wcześniej skosic?? Jak myślicie?
Ja bym wcześniej ciął na suszarnie i oczywiście ziarko na handel. Kiechę bym odpuścił.
Krąży dziś silosokombajn po okolicy, po północy mają zajechać do sąsiada na 2 ha pole 150 m od mojego domu
pomagam kolegom przy kiszonce na biogaz odbieram pumą 210 i figlem na 3 osiach 25t kichy od 2 letniej Krone big 600 .piekna kuku , 4 zestawy podobne zarobione że nie ma czasu się odlać, dziennie po 35 ha jak blisko silos , jazda na bogato. a moja kuku czeka na kombajn ,myślę że początkiem pażdziernika będę kosił kontrakt po 400 i po 350 , i leci cena na duł ,
Ja w przyszłym tygodniu może już wystartuje na ziarno. Najpierw coś u siebie na testy i ustawienie kombajnu a potem na większy areał
U wozniaka w kleczewie cena 360 netto kibel totalny somsiad kosił na kiszone to wyglądał jak papier schnie na pniu mierzyli wilgotność to miała 23%
sfera ty gdzies blisko mnie nie jesteś ja mam 30 do kleczewa
U wozniaka w kleczewie cena 360 netto kibel totalny somsiad kosił na kiszone to wyglądał jak papier schnie na pniu mierzyli wilgotność to miała 23%
jak wozniak płaci 360 to nie wiem czy u mnie będzie 300
Pietia i jak kosiłeś coś dzisiaj? Jak tak to jaki plon i wilgotność?
A ja skosiłem na kiche QQ wyszło 37x12x1.5/1.7m... Musiałem drugą małą obok robić bo na dużej sie nie mieściło ugniatać we 2 i za słabo było ugniecione. A potem jak na mniejszą jeden sypał a drugi na większą było wszystko ok...
Wyszło w sumie 154m pryzmy 12/ 2m albo i wyżej ...... średnio jakieś 60t z ha.
JD się zepsuł po niedzieli ma przyjechać z tego co mówi kombajnista wilgotność między 24-28% tonaż między 10-13 fao 240-250
wipasz koło jeszcze nie kupują kuku twierdzą że ziarno jest jeszcze nie dojrzałe brak skrobi
No bo jeszcze czarnej plamki nie ma. Ja wczoraj nakosilem jedną suszarnie na test kombajnu. Wydajność w porównaniu do 514 to kosmos. Plon nie chce zapisać ale puki co to rewelacja
wipasz koło jeszcze nie kupują kuku twierdzą że ziarno jest jeszcze nie dojrzałe brak skrobi
moja kukurydza jeszcze zielona FAO 240-260 wszystkie wygladaja podobnie
farmer1 napisał/a:wipasz koło jeszcze nie kupują kuku twierdzą że ziarno jest jeszcze nie dojrzałe brak skrobi
moja kukurydza jeszcze zielona FAO 240-260 wszystkie wygladaja podobnie
U nas wszystko na potęgę schnie
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo